Skip to main content

Se pregăteşte licitaţia pentru dotarea creşei de pe Bogdăneştilor! În ce stadiu sunt lucrările de construcţie?

Unul dintre proiectele întârziate ale administraţiei Fritz, care trebuia finalizat până la 31 decembrie, va intra într-o nouă etapă, în luna ianuarie.

Este vorba despre creşa de pe Calea Bogdăneştilor, pentru care consilierii locali au aprobat prelungirea lucrăriloo cu încă un an, pentru a nu se pierde finanţarea europeană.

Proiectul, moştenit de la administraţia Robu, prevede 4 săli pentru grupuri de copii, 4 dormitoare, sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare, la parter, iar la etaj, spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare.

În acest moment, se lucrează la finisajele interioare care vor fi întrerupte luna viitoare, pentru montarea sistemelor și instalațiilor de limitare și stingere a incendiilor precum şi a sistemelor de supraveghere video.

Aceste operaţiuni vor dura aproximativ trei luni, după care constructorul va relua finisajele interioare și amenajarea curții.

În paralel, Primăria pregătește lansarea licitației pentru dotarea creșei cu mobilier.

Pe Calea Bogdăneștilor, am ajuns cu noua creșă, construită de la zero, la un stadiu de realizare de 80%. Vom avea patru săli pentru grupele de copii patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare. Avem nevoie de mult mai multe locuri și din acest motiv am căutat și alte soluții, pentru că o construcție nouă durează. La grădinițele PP23 și PP14, am reamenajat spațiile și odată cu noul școlar, acolo sunt trei noi grupe de copii. Vom indentifica și alte spații pe care le putem recompartimenta”, explică viceprimarul Ruben Laţcău.

Un termen optimist pentru finalizarea lucrărilor şi dotarea creşei de pe Bogdăneştilor este vara anului viitor.

Creşa este concepută pentru accesibilitate, motiv pentru care sălile pentru copii, precum și grupul sanitar au fost amplasate la parter.

La etaj se va ajunge cu un lift care poate transporta și persoane care utilizează scaun cu rotile.

Clădirea va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire, iar proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1.770 de metri pătraţi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.