Skip to main content

Se pregăteşte licitaţia pentru dotarea creşei de pe Bogdăneştilor! În ce stadiu sunt lucrările de construcţie?

Unul dintre proiectele întârziate ale administraţiei Fritz, care trebuia finalizat până la 31 decembrie, va intra într-o nouă etapă, în luna ianuarie.

Este vorba despre creşa de pe Calea Bogdăneştilor, pentru care consilierii locali au aprobat prelungirea lucrăriloo cu încă un an, pentru a nu se pierde finanţarea europeană.

Proiectul, moştenit de la administraţia Robu, prevede 4 săli pentru grupuri de copii, 4 dormitoare, sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare, la parter, iar la etaj, spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare.

În acest moment, se lucrează la finisajele interioare care vor fi întrerupte luna viitoare, pentru montarea sistemelor și instalațiilor de limitare și stingere a incendiilor precum şi a sistemelor de supraveghere video.

Aceste operaţiuni vor dura aproximativ trei luni, după care constructorul va relua finisajele interioare și amenajarea curții.

În paralel, Primăria pregătește lansarea licitației pentru dotarea creșei cu mobilier.

Pe Calea Bogdăneștilor, am ajuns cu noua creșă, construită de la zero, la un stadiu de realizare de 80%. Vom avea patru săli pentru grupele de copii patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare. Avem nevoie de mult mai multe locuri și din acest motiv am căutat și alte soluții, pentru că o construcție nouă durează. La grădinițele PP23 și PP14, am reamenajat spațiile și odată cu noul școlar, acolo sunt trei noi grupe de copii. Vom indentifica și alte spații pe care le putem recompartimenta”, explică viceprimarul Ruben Laţcău.

Un termen optimist pentru finalizarea lucrărilor şi dotarea creşei de pe Bogdăneştilor este vara anului viitor.

Creşa este concepută pentru accesibilitate, motiv pentru care sălile pentru copii, precum și grupul sanitar au fost amplasate la parter.

La etaj se va ajunge cu un lift care poate transporta și persoane care utilizează scaun cu rotile.

Clădirea va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire, iar proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1.770 de metri pătraţi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.