Skip to main content

Se dă startul la UVT Liberty Marathon! Timișoara, pe harta maratoanelor

Universitatea de Vest din Timișoara dă startul primului maraton organizat de o universitate din țară.

UVT Liberty Marathon va avea loc în data de 2 iunie și susține ideea de libertate și gândire, marcând astfel faptul că Timișoara a fost primul oraș liber din România.

„Am propus organizarea acestui maraton, în premieră pentru Timișoara, la această anvergură. Este și o premieră națională, atunci când o universitate poate propune organizarea unui astfel de eveniment. Ne dorim un eveniment extrem de masificat și unul de mare calitate. Suntem cunoscuți ca universitate prin promovarea activității sportive. Vrem să îl acredităm la nivel internațional acest maraton, îl dorim cu premii, cu trei distanțe specifice, urmat de un concert, cu mult dinamism, cu multă lume și bună dispoziție, și de ce nu, ulterior, să atragem cât mai mulți tineri spre sportul de masă”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Lungimile de cursă cronometrate din cadrul competiției, standard la nivel internațional, vor fi: Liberty Marathon (42 km, timp limită 6 ore. Premiul 1, în valoare de 2.500 RON, premiul 2, în valoare de 1.000 RON și premiul 3, în valoare de 600 RON), Liberty Marathon (42 km, timp limită 6 ore. Premiul 1, în valoare de 2.500 RON, premiul 2, în valoare de 1.000 RON și premiul 3, în valoare de 600 RON), Semi-maraton (21 km, timp limită 3 ore. Premiul 1, în valoare de 1.500 RON, premiul 2, în valoare de 700 RON și premiul 3, în valoare de 500 RON), Cros (8,4 km, timp limită 1 oră și 10 minute. Premiul 1, în valoare de 1.000 RON, premiul 2, în valoare de 500 RON și premiul 3, în valoare de 300 RON).

CITEȘTE ȘI: Moarte șocantă! Un tânăr de 19 ani a fost găsit fără viață, în casa iubitei sale!

Traseul se va desfășura pe o buclă cu lungimea de 4.2 km, chiar în inima Timișoarei, fiind presărat cu obiective turistice. Astfel, alergătorii vor porni din fața universității, vor trece pe la Pasajul Michelangelo, Bastion, apoi prin centrul istoric, Catedrală, Primărie, ajungând înapoi la UVT. Totodată, traseul va fi complet închis și izolat de traficul pietonilor și al vehiculelor.

Campioana olimpică, Constantina Diță, va fi, de asemenea, prezentă la acest eveniment, din dorința de a fi alături de timișoreni, mai ales că maratonul reprezintă proba ei de suflet.

În 2008, la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing, a câștigat medalia de aur la proba de maraton, devenind un simbol național al anduranței și voinței.

CITEȘTE ȘI: Băut bine, un şofer de 50 de ani a ucis un pieton! Cum s-a petrecut tragedia?

“Mă bucur să mă alătur acestui eveniment. Este proba mea de suflet, iar când mi-au propus să mă alătur acestui eveniment cu mare plăcere am acceptat și sper ca acest eveniment să crească de la an la an. Este un eveniment în care nu doar sportivii de performanță, ci și cei de masă pot să se bucure de un spectacol, de tot ce înseamnă această organizare. Este un traseu cu multe clădiri vechi, deci cu multă cultură. Eu cred în acest proiect. Sper să avem cât mai mulți participanți la start, iar eu voi fi alături de echipa UVT”, a spus Constantina Diță.

Maratonul se va încheia cu un concert, chiar în fața Universității de Vest.

Contribuția de participare pornește de la 30 RON și ajunge la 140 RON pentru înscrieri după data de 3 mai, pentru cursa principală, iar plata se poate face online.

Toate condițiile de participare, detalii despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.