Skip to main content

Se dă startul la UVT Liberty Marathon! Timișoara, pe harta maratoanelor

Universitatea de Vest din Timișoara dă startul primului maraton organizat de o universitate din țară.

UVT Liberty Marathon va avea loc în data de 2 iunie și susține ideea de libertate și gândire, marcând astfel faptul că Timișoara a fost primul oraș liber din România.

„Am propus organizarea acestui maraton, în premieră pentru Timișoara, la această anvergură. Este și o premieră națională, atunci când o universitate poate propune organizarea unui astfel de eveniment. Ne dorim un eveniment extrem de masificat și unul de mare calitate. Suntem cunoscuți ca universitate prin promovarea activității sportive. Vrem să îl acredităm la nivel internațional acest maraton, îl dorim cu premii, cu trei distanțe specifice, urmat de un concert, cu mult dinamism, cu multă lume și bună dispoziție, și de ce nu, ulterior, să atragem cât mai mulți tineri spre sportul de masă”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Lungimile de cursă cronometrate din cadrul competiției, standard la nivel internațional, vor fi: Liberty Marathon (42 km, timp limită 6 ore. Premiul 1, în valoare de 2.500 RON, premiul 2, în valoare de 1.000 RON și premiul 3, în valoare de 600 RON), Liberty Marathon (42 km, timp limită 6 ore. Premiul 1, în valoare de 2.500 RON, premiul 2, în valoare de 1.000 RON și premiul 3, în valoare de 600 RON), Semi-maraton (21 km, timp limită 3 ore. Premiul 1, în valoare de 1.500 RON, premiul 2, în valoare de 700 RON și premiul 3, în valoare de 500 RON), Cros (8,4 km, timp limită 1 oră și 10 minute. Premiul 1, în valoare de 1.000 RON, premiul 2, în valoare de 500 RON și premiul 3, în valoare de 300 RON).

CITEȘTE ȘI: Moarte șocantă! Un tânăr de 19 ani a fost găsit fără viață, în casa iubitei sale!

Traseul se va desfășura pe o buclă cu lungimea de 4.2 km, chiar în inima Timișoarei, fiind presărat cu obiective turistice. Astfel, alergătorii vor porni din fața universității, vor trece pe la Pasajul Michelangelo, Bastion, apoi prin centrul istoric, Catedrală, Primărie, ajungând înapoi la UVT. Totodată, traseul va fi complet închis și izolat de traficul pietonilor și al vehiculelor.

Campioana olimpică, Constantina Diță, va fi, de asemenea, prezentă la acest eveniment, din dorința de a fi alături de timișoreni, mai ales că maratonul reprezintă proba ei de suflet.

În 2008, la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing, a câștigat medalia de aur la proba de maraton, devenind un simbol național al anduranței și voinței.

CITEȘTE ȘI: Băut bine, un şofer de 50 de ani a ucis un pieton! Cum s-a petrecut tragedia?

“Mă bucur să mă alătur acestui eveniment. Este proba mea de suflet, iar când mi-au propus să mă alătur acestui eveniment cu mare plăcere am acceptat și sper ca acest eveniment să crească de la an la an. Este un eveniment în care nu doar sportivii de performanță, ci și cei de masă pot să se bucure de un spectacol, de tot ce înseamnă această organizare. Este un traseu cu multe clădiri vechi, deci cu multă cultură. Eu cred în acest proiect. Sper să avem cât mai mulți participanți la start, iar eu voi fi alături de echipa UVT”, a spus Constantina Diță.

Maratonul se va încheia cu un concert, chiar în fața Universității de Vest.

Contribuția de participare pornește de la 30 RON și ajunge la 140 RON pentru înscrieri după data de 3 mai, pentru cursa principală, iar plata se poate face online.

Toate condițiile de participare, detalii despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.