Skip to main content

Se caută voluntari pentru proiectul Color the Village 2023! S-a dat startul înscrierilor

Asociația Acasă în Banat dă startul înscrierilor pentru voluntari la Color the Village 2023.

Cei care doresc să participe la a V-a ediție a evenimentului Color the Village ce va avea loc în perioada 8-10 iunie în satul Valeapai (comuna Ramna, județul Caraș Severin), se pot înscrie de astăzi completând formularul online disponibil pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro.

În numai trei zile, echipele de voluntari vor interveni pentru a renova 30 de case din sat, complet gratuit pentru beneficiari. Voluntarii vor vopsi, vor repara și vor zugrăvi fațadele pentru a reda satului Valeapai farmecul de odinioară.

Valeapaiul este satul nostru de suflet, locul unde Asociația noastră își are sediul și de unde a pornit povestea noastră. Noi l-am descoperit în urmă cu 7 ani, când era foarte izolat, ne lua două ore să ajungem până acolo. Începând de anul trecut, este asfalt până în sat, acum într-o oră ajungem de la Timișoara până acolo. A evoluat foarte mult, dar mai are mult de recuperat și noi vrem să dăm o mână de ajutor ca să iasă din izolare, să fie cunoscut și tot mai multă lume să vină să descopere aceste locuri minunate”, a spus Radu Trifan, președintele asociației Acasă în Banat.

Asociația Acasă în Banat a ales pentru a V-a ediție, satul Valeapai. Acesta este amplasat la granița dintre județele Timiș și Caraș-Severin, la 60 km de Timișoara și 43 km de Reșița. Astăzi, satul mai are doar câteva sute de locuitori, însă mai are case tradiționale care păstrează elemente ale arhitecturii specifice zonei de tranziție dintre Banatul de Munte și cel de Câmpie.

Voluntarii pot alege să participe la una sau mai multe zile de eveniment, vor avea echipamentele, materialele și toate mesele asigurate. Perioada de înscriere este 19 aprilie – 28 mai.

Color the Village/Colorează Satul se află la a cincea ediție și, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din județele Timiș și Caraș-Severin. Edițiile precedente au avut loc la Fărășești (2022), Ilidia (2021), Racovița (2020) și Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să pune în valoare arhitectura tipică din această zonă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.