Skip to main content

Se caută soluții pentru revitalizarea Pieței Victoriei din Timișoara! Arhitecți din toată Europa, așteptați să vină cu propuneri

Primăria Timișoara a lansat un concurs de soluții pentru transformarea Pieței Victoriei într-un spațiu public modern, cu design unitar și cu amenajări peisagistice noi, de calitate.

Soluția de amenajare va fi aleasă în urma concursului internațional organizat de Ordinul Arhitecților din România care este acum în desfășurare.

Piața Victoriei face parte din culoarul de 3 piețe centrale din Timișoara, alături de Piața Libertății și Piața Unirii. Aceasta nu a avut parte în ultimele 3 decenii decât de intervenții mici, reparații sau amenajări minore.

Participanții la concurs vor veni cu soluții care păstrează caracterul pieței și îl îmbină cu o viziune contemporană asupra spațiului public. Propunerile lor vor pune în valoare patrimoniul construit și vor fi în acord cu peisajul urban existent.

Proiectul de amenajare vizează Piața Victoriei, Piața Huniade, parcarea adiacentă, perechea de străzi Alba Iulia – Mărășești (până la linia de tramvai), străzile conexe Pieței Victoriei, precum și conexiunile cu parcurile Civic, Justiției, Catedralei și Central. 

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR) și este deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Soluția câștigătoare va fi aleasă de un juriu internațional independent.

Contractul de servicii de proiectare va fi atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

PREMIILE ACORDATE

 • Premiul I Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare – 1.500.000 EUR, fără TVA (7.415.850,00 LEI)
 • Premiul II 30.000 EUR, fără TVA (148.317 LEI)
 • Premiul III 15.000 EUR, fără TVA (74.158,50 LEI)
 • Mențiunea I 7.500 EUR, fără TVA (37.079,25 LEI)
 • Mențiunea II 7.500 EUR, fără TVA (37.079,25 LEI)

CALENDARUL CONCURSULUI

 • 16 august – Înscrieri vizită sit
 • 19 august – Vizită sit
 • 21 august (ora 10:00) – Data limită primire întrebări Runda 1
 • 28 august – Data limită răspuns întrebări Runda 1
 • 20 septembrie (ora 10:00) – Data limită primire întrebări Runda 2
 • 27 septembrie – Data limită răspuns întrebări Runda 2
 • 6 octombrie (ora 16:00) – Data limită Predare proiecte 
 • 9-12 octombrie – Analiză formală proiecte (verificare comisie tehnică)
 • 13-15 octombrie – Jurizare proiecte
 • 16 octombrie – Anunț oficial câștigător și publicarea rezultatelor (conferință de presă cu juriul)
 • 16-17 octombrie – Publicarea galeriei de proiecte pe site-ul oficial al concursului
 • Data limită depunere contestații 10 zile de la publicarea rezultatelor în SEAP

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.