Se anunţă o iarnă grea în Timişoara! Coltern nu are nici 20% din cantitatea necesară de cărbune

De mâine, Societatea de Termoficare a Timişoarei începe furnizarea agentului termic, însă nu la capacitate maximă.

Reprezentanţi companiei spun că parametrii vor fi corelaţi cu temperatura din timpul zilei, iar atunci când aceasta va fi plăcută, căldura va fi livrată cu anumite restricţii.

De asemenea, administratorul special al Colterm, Cristian Amza anunţă şi care este stocul de cărbune.

CITEŞTE ŞI: Părinţi sfâşiaţi de durere! Şi-au găsit copilaşul de 6 ani, mort, în spatele unei case!

Astfel, în acest moment, în depozite sunt 45.000 de tone, ceea ce înseamnă 18% din necesarul pentru întreaga iarnă

“Stocul de cărbune este de 45.000 de tone, urmând ca în perioada următoare să continuăm și să accelerăm aprovizionarea, pentru asigurarea necesarului de consum pentru perioada de iarnă (250.000 de tone), cu precizarea că, la momentul actual, avem contractată întreaga cantitate de cărbune, estimată pentru sezonul 2022-2023”, transmite Amza.

În ceea ce priveşte gazele naturale, a fost înmagazinată, până în prezent, cantitatea de 22.800 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități).

“Au fost încheiate opt contracte pentru achiziția de gaze naturale, pentru cantitatea de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, mai fiind încă necesară contractarea cantității de aproximativ 125.000 MWh, pentru care depunem toate diligențele necesare. Suplimentar folosirii cărbunelui și gazului, în vara acestui an, s-a reușit obținerea autorizației pentru arderea de biomasă, astfel că, în prezent, se derulează și procedurile specifice pentru achiziționarea acesteia”, mai anunţă administratorul special al Colterm.

Acesta atrage atenţia şi asupra faptului că preţul gigacaloriei ar putea creşte în perioada următoare, din cauză că furnizorii de agent termic în sistem centralizat au fost eliminaţi din scehma de plafonare a preţului la energia electrică.

CITEŞTE ŞI: Bărbat ucis de o stâncă ce s-a prăbuşit peste maşina pe care conducea

Pentru evitarea acestei majorări, Amza face un apel către parlamentari, cărora le cere să îndrepte această eroare.

În caz contrar preţul pe care îl va plăti Colterm pentru energie electrică ar putea creşte cu până la 500% ceea ce va duce, inevitabil la scumpirea agentului termic sau chiar la incapacitatea societăţii de mai furniza căldură.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.