Skip to main content

Școlile și grădinițele din Timișoara, dotate cu mobilier nou! A fost lansată licitația

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din oraș cu mobilier.

În vara anului trecut, municipalitatea a semnat un contract de finanțare cu bani europeni, în valoare de 17,5 milioane de euro, pentru dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din Timișoara cu mobilier, echipamente IT sau specifice profilului de studiu.

Acum, Primăria a lansat licitația pentru achiziționarea și dotarea cu mobilier a 1.275 de săli de clasă, unde învață aproximativ 40.000 de elevi.

Școlarii vor beneficia de scaune, bănci, dulapuri și etajere pentru depozitarea cărților și altor materiale. Profesorii vor beneficia și ei de mobilier nou – catedre, scaune, dulapuri.

Pentru grădinițe sunt incluse și paturi stivuibile sau rabatabile. În total, 1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic.

Finanțarea vizează dotarea cu mobilier, echipamente digitale și alte tipuri de echipament a 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică, a unităților de învățământ arondate acestora și a 3 unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiiilor).

Lista de școli cuprinde aproape în integralitate învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Timișoara. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii 5 ani.

Valoarea contractului pentru mobilier este de 29.852.804,1 lei (TVA inclus).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Compania Retim, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 24 iunie – Sărbătoare legală „Rusalii”.
Primăria Timișoara anunță închiderea traficului rutier, în mai multe zone ale orașului, pentru continuarea lucrărilor de întreținere și reparare a  drumurilor, precum și a rețelelor de apă și canalizare.
Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajuta pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea […]