Skip to main content

Școlile și grădinițele din Timișoara, dotate cu mobilier nou! A fost lansată licitația

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din oraș cu mobilier.

În vara anului trecut, municipalitatea a semnat un contract de finanțare cu bani europeni, în valoare de 17,5 milioane de euro, pentru dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din Timișoara cu mobilier, echipamente IT sau specifice profilului de studiu.

Acum, Primăria a lansat licitația pentru achiziționarea și dotarea cu mobilier a 1.275 de săli de clasă, unde învață aproximativ 40.000 de elevi.

Școlarii vor beneficia de scaune, bănci, dulapuri și etajere pentru depozitarea cărților și altor materiale. Profesorii vor beneficia și ei de mobilier nou – catedre, scaune, dulapuri.

Pentru grădinițe sunt incluse și paturi stivuibile sau rabatabile. În total, 1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic.

Finanțarea vizează dotarea cu mobilier, echipamente digitale și alte tipuri de echipament a 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică, a unităților de învățământ arondate acestora și a 3 unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiiilor).

Lista de școli cuprinde aproape în integralitate învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Timișoara. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii 5 ani.

Valoarea contractului pentru mobilier este de 29.852.804,1 lei (TVA inclus).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.