Skip to main content

Scoşi pe făraş, de preşedintele PSD, luaţi de buni de Nica! Malac şi Cionca se aliniază în spatele candidatului PNL, la Primăria Dumbrăviţa

Surpriză la conferinţa de presă de astăzi, susţinută de Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, care a fost flancat de doi social-democraţi din Dumbrăviţa.

Este vorba despre consilierii locali Daniel Cionca şi Victor Malac, acesta din urmă fiind şi fost primar al comunei de lângă Timişoara.

De altfel, Malac, care în 2020 a pierdut Primăria, în favoarea USR-istului Horia Bugarin, şi-a dorit să îşi mai încerce o dată norocul în 2024, în ciuda faptului că toate sondajele îl plasează pe ultimele locuri în preferinţele electoratului.

Anunţul preşedintelui PSD Timiş, Alfred Simonis, că Alina Sperlea va fi candidat la Primăria Dumbrăviţa, în baza protocolului cu Pro România, a accentuat supărarea lui Malac, care a decis să întoarcă armele împotriva propriului partid.

„Ca urmare a acestor demersuri, nu sunt de acord cu decizia domnului preşedinte Alfred Simonis, de a desemna un alt candidat, de la alt partid, să vină să preia candidatura pentru alegerile din 2024. De aceea, am hotărât, împreună cu Biroul Executiv Local şi cu Organizaţia Dumbrăviţa care, din punct de vedere este încă valabilă, să susţinem candidatura domnului Cristian Rusu, pentru alegerile din 2024, pentru funcţia de primar. De ce am hotărât acest lucru? Pentru că ne dorim ca Primăria Dumbrăviţa să revină acolo unde a fost”, a spus Victor Malac, fost preşedinte PSD Dumbrăviţa.

Frustrarea lui Malac este împărtăşită şi de Daniel Cionca, pe care sondajele de opinie îl plasează la coada clasamentului, cu un scor de 1%.

Aşa că anunţul său privind intenţia unei candidaturi, a fost privit ca o glumă proastă de PSD-işti.

Jignit în orgoliul propriu, Cionca a ales şi el să joace la două capete, la fel ca Malac: rămâne în PSD, ca să nu îşi piardă mandatul de consilier local, însă susţine candidatul PNL.

“Domnul preşedinte Alfred Simonis a spus, foarte clar, deschis şi tranşant, că candidatul la funcţia de primar stă în pixul dumnealui. Eu nu pot să accept acest mod oarecum sovietic, dictatorial de a conduce o organizaţie, în care eu trebuie să stau cumva să aştept să văd ce o să spună pixul dumnealui. Din acest motiv, noi ne dorim să cream o echipă solidă, cu care să livrăm ceea ce oamenii aşteaptă (…) Niciodată, nu a venit nimeni, din conducerea PSD, să ne impună ceva. În actualul mandat, domnul Alfred Simonis a încercat de mai multe ori să-mi forţeze mâna să votez proiecte USR, proiecte extrem de păguboase pentru dumbrăviţeni. Eu l-am refuzat, pentru că nu sunt marioneta nimănui. Sunt un om care gândesc cu propriul meu creier”, şi-a explicat Daniel Cionca decizia de a-l susţine pe Cristian Rusu, din partea PNL, la Primăria Dumbrăviţa.

La rândul lui, Rusu este şi el într-o poziţie ingrată, în contextul în care a preluat conducerea filialei PNL Dumbrăviţa, la scurt timp după ce a intrat în politică.

Acest lucru nu este văzut cu ochi buni de liberalii cu vechime, mai ales că Rusu nu are o imagine bună nici în rândul electoratului.

Cu mari interese imobiliare în zonă, Rusu recunoaşte că vrea să devină primar pentru a-şi duce mai departe proiectul de construire a unui cartier rezidenţial, pe o suprafaţă de aproape 200.000 de metri pătraţi.

Întrebat ce va face dacă va pierde alegerile în faţa Alinei Sperlea şi dacă va putea să lucreze cu ea, Rusu a dat un răspuns halucinant: „Dumneavoastră aţi putea să aveţi un superior mult mai prost ca dumneavoastră?”

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.