Skip to main content

Școala Gimnazială 16 din Timișoara va fi reabilitată! A fost semnat contractul!

Elevii uneia dintre cele mai căutate școli din Timișoara vor învăța într-o clădire reabilitată și modernă.

Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 16, de pe Take Ionescu, pentru care a fost semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică, pentru reabilitarea termică a corpului C1.

În cadrul proiectului, sistemul tehnic al clădirii va fi îmbunătățit prin implementarea unor instalații care să contribuie la eficiența energetică, inclusiv achiziția de echipamente de încălzire și răcire, reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, achiziția și instalarea de sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED și senzori de mișcare. 

Contractul prevede, totodată, utilizarea de panouri solare fotovoltaice și alte surse regenerabile pentru a produce energia necesară școlii.

„Continuăm să investim în școli și în educația elevilor timișoreni. Dintre cei care săptămâna aceasta dau BAC-ul, mulți nu au avut parte de condiții de studiu la standard european. De aceea, este esențial să reparăm școli, să reabilităm grădinițe și să oferim viitoarelor generații spații de calitate cu confort termic pe parcursul întregului an, fie că acestea se află în centru sau în cartierele Timișoarei. Accesăm finanțări europene, dar suntem pregătiți să investim și din bugetul local așa cum vom face la Școala Gimnazială 16”, a transmis primarul Dominic Fritz. 

Termenele de realizare pentru cele 4 etape ale proiectului sunt: 

  • Etapa 1 – expertize tehnice și audit energetic – 2 luni 
  • Etapa 2 – elaborare DALI – 4 luni 
  • Etapa 3 – elaborare PT+anexe – 3 luni 
  • Etapa 4 – asistență tehnică pe perioada execuției – 18 luni 

Contractul pentru servicii de proiectare DALI + PT și asistență tehnică se ridică la aproximativ 160.000 de lei, iar suma este alocată din bugetul local al Timișoarei.

De asemenea, municipalitatea amintește că tot la Școala Gimnazială 16 a fost finalizat un proiect de extindere cu două noi corpuri de clădire (C2 și C3), cu facilități moderne, inclusiv săli de clasă, sală de sport și cabinete specializate. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 3.036.007,98 lei cu TVA, prin finanțare PNDL. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.