Skip to main content

Schimbări în CJT! Apar noi consilieri județeni!

Alegerile parlamentare de la începutul acestei luni au trimis în Camera Deputaților doi consilieri județeni din Timiș.Este vorba despre Adrian Pau și Călin Dobra.

În cazul în care cei doi vor opta pentru mandatele de parlamentari, locul lor va fi luat în Consiliul Județean Timiș, de Cornel Lera și Roxana Mănăsia Tirpe.

Un alt post de consilier județean rămâne vacant după desemnarea lui Sorin Grindeanu, ca premier al României. Ca urmare, încă un social-democrat de Timiș are șansa de a face parte din administrația județeană. În acest caz este vorba despre actualul director al Direcției de Poștă Timiș, Nicolaie Avram.

Totuși, este puțin probabil ca acesta să intre în rândul consilierilor județeni prea curând, deoarece Călin Dobra este cotat cu cele mai mari șanse să preia conducerea CJT, după plecarea lui Grindeanu, în fruntea Guvernului.

CITEȘTE ȘI: Se schimbă conducerea CJT!

În aceste condiții, Călin Dobra va renunța la mandatul de parlamentar, îl va păstra pe cel de consilier județean, iar în februarie de va fi propus de PSD-iști, președinte al Consiliului Județean Timiș.

Șansele ca Dobra să fie ales lider al administrației județene sunt maxime în condițiile în care din cei 37 de consilieri județeni, social-democrații au împreună cu ALDE, 19 mandate, iar aliații lor, PMP-iștii, au cinci reprezentanți în CJT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.