Skip to main content

Schimbarea schimbării! Dispar două dintre sensurile giratorii care au creat haos pe drumul Timişoara-Giroc

După ce, săptămâni întregi, şoferii care tranzitează drumul judeţean Timişoara-Giroc au înjurat sensurile giratorii amenajate de CJT, pentru că au încurcat circulaţia rutieră, administraţia judeţeană renunţă la două dintre ele.

Este vorba despre cele aflate la intersecţia cu străzile Jupiter si Soarelui, care vor fi desfiinţate zilele următoare.

CITEŞTE ŞI: Ultima veste despre Institutul Oncologic din Timişoara! Când încep lucrările?

În total, în luna iulie, au fost amenajate patru sensuri giratorii provizorii, care însă sunt mici, astfel că de multe ori tirurile sau maşinile de teren au rămas blocate.

Acum, preşedintele Consiliului Judeţean spune că a analizat plângerile şoferilor, a verificat situaţia în teren şi a decis desfiinţarea a două dintre giraţiile respective.

“Sensurile giratorii, în forma actuală, au fost proiectate conform normativului legal, au fost avizate de toate instituțiile implicate și au avut scopul de a proteja viețile omenești.  Din păcate însă, așa cum au reclamat locuitorii Girocului și așa cum am constatat și eu, la fața locului, în cadrul mai multor vizite pe teren, traficul este îngreunat și există riscul unor blocaje majore odată cu începerea școlii.  Situația este monitorizată încă din luna august când am cerut o analiză temeinică a traficului, cu toate mijloacele posibile, la diferite ore, ca să înțelegem cum putem interveni astfel încât să păstrăm ideea cu care am pornit dar în același timp să fluidizăm traficul. Soluția agreată de toți factorii implicați este anularea girațiilor provizorii de la Jupiter si Soarelui deoarece avem în lucru studiul de fezabilitate pentru construirea lor definitive”, anunţă Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Liderul administraţiei judeţene mai spune că celelalte două sensuri care rămân, vor fi lărgite la două benzi, pentru a evita ştrangularea traficului.

De asemenea, Nica îi cere primarului din Giroc, să accelereze asfaltarea unor rute alternative pentru Calea Timișoarei astfel încât şoferii să aibă la dispoziţie mai multe străzi pe care să circule.

CITEŞTE ŞI: Bătaie cu iz politic! Un consilier local USR acuză că a fost lovit şi tâlhărit de apropiaţii unui primar PSD

Cele patru sensuri giratorii provizorii, care au fost amenajate de CJT pe drumul Timişoara Giroc, la intersecţiile cu străzile Aviației, Soarelui, Jupiter și Neptun şi stâlpişorii care au fost montaţi între benzile de circulație au costat 473.930 de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.