Skip to main content

Ultima veste despre Institutul Oncologic din Timişoara! Când încep lucrările?

Clădirea de pe Calea Torontalului, care a trebuia să găzduiască Spitalul Municipal din Timişoara, va intra în şantier, în cel mai scurt timp.

O spune deputatul de Timiş, Alfred Simonis, care anunţă că în câteva luni începe demolarea zidurilor degradate de trecerea anilor şi lucrările de construcţie a Institutului Regional Oncologic.

Obiectivul este inclus pe lista celor 27 de spitale care vor primi finanțare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost aprobată de Guvern.

“Cred că anul acesta va începe demolarea părţii care trebuie demolată. În următoarele 2-3 săptămâni, Guvernul României va adopta Ordonanţa de Urgenţă care va permite preluarea de către CNI a investiţiei, iar CNI să deruleze, în sistem de urgenţă, licitaţia, după care să înceapă partea de demolare şi evident, construcţia acelui spital, atât de aşteptat”, spune Alfred Simonis, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Valoarea investiţiei în Institutul Regional de Oncologie Timişoara este de 197.157.510, 24 euro plus TVA, iar din această sumă, 80% reprezintă fonduri nerambursabile, adică 157.726.008,19 euro.

Conform proiectului, Institutul Oncologic de la Timişoaea va avea 6 săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar şi un centru de transplant medular și celule stem.

Unitatea sanitară nou construită va avea 250 de paturi și va deservi întreaga regiune de vest, iar lucrările ar trebui să fie gata până în iunie 2026.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.