Skip to main content

Scandalul transportului public din Ghiroda ia amploare! Consilierii judeţeni PNL acuză conducerea SMTT că ia decizii discreţionar

După ce SMTT a anuţat anularea trasportului public în comuna Giroda şi satul Giarmata Vii, din cauza unor facturi neachitate, consilierii judeţeni liberali ies la atac.

Ei spun că un grup restrâns de oameni, apropiaţi USR, a monopolizat luarea deciziilor care până la urmă îi afectează pe toţi locuitorii din zona metropolitană.

CITEŞTE ŞI: Distracție mare, lângă Timișoara! Andreea Voica, Ciprian Pop și Carmen Biruescu, printre artiștii care vor întreține atmosfera

Tocmai de aceea, solicită aderarea Consiliului Judeţean în această structură, deşi cereri similare au mai fost făcute, dar până acum au fost ignorate.

„Liberalii din Timiș atrag atenția asupra riscului de monopolizare a deciziilor în ceea ce privește transportul public periurban și județean, iar monopolul nu se limitează la decizii politice, ci ajunge să afecteze mii de timișeni, elevi și angajați, care riscă să nu mai aibă cu ce să efectueze deplasările între Timișoara și alte localități. Un exemplu clar de monopolizare este chiar ignorarea solicitării administrației județene de a fi acceptată în ADI SMTT. CJ Timiș a făcut această solicitare acum mai bine de un an, dar aceasta a rămas fără răspuns, semn că se dorește menținerea unui sistem care să perpetueze ideea unui monopol politic, controlul total fiind la Timișoara, mai precis la pixul viceprimarului Ruben Lațcău, deși se plătesc contribuții financiare și de către celelalte localități din SMTT. Chiar dacă au fost stabilite întâlniri de lucru între consilierii din CJ și cei de la SMTT, au fost cazuri când discuțiile au fost boicotate, din partea Primăriei Timișoara nefiind niciun reprezentant. Consilierii județeni liberali atrag atenția că prin refuzul ilegal, repetat și constant de a supune la vot solicitarea de aderare la asociație, solicitare votată în ianuarie 2022 în plenul județean, se blochează intenția administrației de a sprijini UAT-urile prin decontarea transportului pentru elevi”, transmite PNL Timiş.

Vă reamintim că SMTT a anunţat zilele trecute că, din data de 19 iunie, va anula toate cursele spre şi dinspre Ghiroda şi Giarmata Vii, pe motiv că administraţia locală nu şi-a achitat ultimele facturi.

De cealaltă parte, primarul comunei spune că a refuzat plata noilor tarife, pe care le-a şi contestat în instanţă, pentru că au fost majorate ilegal

„PNL Timiș îl susține pe primarul liberal din Ghiroda Ionuț Stănușoiu în demersurile sale și în solicitările adresate SMTT de adoptare a unui nou statut, unul care să fie actualizat cu nevoile planului de transport județean, și își exprimă speranța că decizia lui Lațcău de a sista transportul urban către Ghiroda nu are legătură cu faptul că în 29 iunie va fi prima înfățișare în instanță în procesul deschis de UAT Ghiroda pentru a contesta decizii ale SMTT”, se mai arată în comunicatul PNL Timiş

CITEŞTE ŞI: Accident cu trei mașini, pe o șosea din vestul țării! Victimele, asistate medical la fața locului

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.