Skip to main content

Scandalul lucrării prost făcute de pe Cetăţii, tranşat de viceprimarul Laţcău! Edilul cere remedierea deficienţelor, pe banii constructorului

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Reabilitarea bulevardului Cetăţii din Timişoara a ajuns pe ultima sută de metri, însă problemele de proiectare şi de executare a lucrărilor abia acum încep se vadă.

Una dintre cele mai serioase a fost semnalată în timpul probei făcute cu tramvaiul pe tronsonul de şine proaspăt refăcut.

Conform jurnaliştilor de la Opinia Timişoarei, unul dintre stâlpii de susţinere a firelor de contact este mult prea aproape de linie, astfel că în timpul testării, mijlocul de transport în comun a acroşat stâlpul.

Reprezentanţii Primăriei cunosc situaţia şi spun că singurele deficienţe ţin de gabaritul tramvaielor și stâlpii de alimentare, alte probleme nefiind identificate.

Acum, viceprimarul Ruben Laţcău solicită public ca firma care se ocupă de lucrare să să remedieze problemele, cât mai urgent.

Până săptămâna viitoare, constructorul ne va prezenta situația clară de pe șantier și soluția pentru toate problemele găsite. Firma contractată are responsabilitatea de a testa infrastructura și de a remedia, pe propria cheltuială, deficiențele identificate pe parcursul lucrărilor”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Lucrările sunt executate de Porr Construct în asociere cu alte șapte firme și costă 83,7 milioane de lei, adică aproximativ 17 milioane de euro.

Proiectul prevede modernizarea liniei de tramvai, a părţii carosabile şi trotuarelor, amenajarea de piste de biciclete şi de spaţii verzi precum şi amenajarea a 10 staţii de tramvai.

Noua linie dublă pentru tramvaie se va întinde pe 1,57 km, şoseaua va fi reabilitată la câte două benzi pe sens – 25.800,94 mp, trotuarele vor fi reabilitate pe o suprafață de 12.291,45 mp, pistele de biciclete vor avea 3.590,62 mp, iar spaţiile verzi, 20.530,79 mp.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 21 septembrie 2020, iar durata contractului era de 36 de luni, ceea înseamnă că şantierul trebuia să fie gata în septembrie 2023.

Doar că termenul a fost prelungit până la finalul acestui an, după ce experţii Primăria condusă de Fritz au modificat proiectul moştenit de la fosta administraţie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.