Skip to main content

PSD cere demiterea vicepreședintelui CJ, Alexandru Proteasa, dar și o analiză a lucrărilor de la Centrul de legume de la Tomnatic! Reacția Consiliului Județean Timiș

Social democrații timișeni au depus două proiecte de hotărâre semnate de 12 consilierii județeni.

Un proiect propune constituirea unei comisii speciale de analiză a lucrărilor de la Centrul de Legume și Fructe de la Tomnatic, iar celălalt eliberarea din funcție a vicepreședintelui PNL, Alexandru Proteasa.

Am depus proiectul de hotărâre pentru eliberarea din funcție a vicepreședintelui Alexandru Proteasa, cu susținerea a unei treimi din consilierii județeni. Odată cu proiectul de demitere, am cerut și formarea unei comisii care să analizeze obiectiv întreaga activitate de la centrul de la Tomnatic, formată din reprezentanți ai tuturor grupurilor politice din CJ, să știm și noi ce s-a întâmplat acolo și să verificăm documentele. Tot astăzi, am solicitat un plen extraordinar în perioada imediat următoare, în care consilierii județeni să își exprime voturile și să reprezinte interesele timișenilor care i-au trimis în acest for, în Consiliul Județean Timiș. Considerăm că vicepreședintele CJ Timiș ar trebui să facă un pas în spate, cel puțin până la lămurirea situației pe care a creat-o și care pune în umbră instituția. Nu are logică să rămână în funcție și să influențeze aparatul de specialitate, am văzut în ce situații i-a pus pe toți la ultimul plen ordinar. S-a folosit de angajați ai CJ Timiș care să monteze și să ruleze tot felul de înregistrări care nu au niciun fel de legătură cu instituția și să explice demersuri pe care dumnealor ar fi trebuit să o facă. După circul de la plenul ordinar făcut de presedinte si vicepreședinte, în care nu au avut capacitatea să ne răspundă unor întrebări de bun-simț, era demersul firesc de făcut! Domnul Proteasa mai are timp până în 11 decembrie să arate că are un strop de onoare și să demisioneze din funcție!”, a transmis liderul de grup al consilierilor județeni PSD, Alexandru Iovescu.

În replică, reprezentanții Consiliului Județean spun însă că obiectivele comisiei de analiză care se dorește a fi înființată vizează obținerea de informații aflate deja la dispoziția fiecărui consilier al județului Timiș.

Pentru a facilita parcurgerea informațiilor la care a existat întotdeauna acces, toți consilierii județeni vor primi pe tabletă, înainte de plenul extraordinar, o informare completă din partea responsabililor de proiect din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Timiș. Documentele sunt disponibile a fi verificate de oricare consilier județean, iar la cerere, poate fi asigurată asistență tehnică din parte angajaților de specialitate ai Consiliului Județean Timiș”, transmite CJT.

În ceea ce privește suspendarea sau retragerea vicepreședintelui Alexandru Proteasa până la votul plenului, conducerea instituției susține că nu a identificat vreun temei legal sau moral pentru a lua în considerare o asemenea opțiune.

Circul mediatic este continuat de către colegii de la PSD deși pentru Centrul de Legume și Fructe procedura de licitație s-a derulat în mandatul PSD, contractul fiind semnat de președintele CJ Timiș PSD de atunci, Călin Dobra. Pentru ca scenariul absurdului să fie complet, dirigintele de șantier este chiar socrul domnului Simonis, cel care m-a șantajat și amenințat cu bătaia, atât pe mine cât și pe președintele CJ Timiș. Îmi pare rău că se pune o asemenea presiune pe consilierii județeni, că sunt făcuți părtași la această mizerie fabricată de deputatul Alfred Simonis. Consilierii județeni care astăzi au semnat cele două proiecte nu au răspuns invitației de a participa la o întâlnire de clarificare pe care am propus-o, întâlnire în cadrul căreia și ar fi primit toate documentele și toate explicațiile solicitate” a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.