Skip to main content

Scandal la Timişoara, pe tema mutării haotice a elevilor din două şcoli, decisă de Laţcău

Incompetenţă, prostie, sau interese meschine? Aceasta este întrebarea legată de degringolada provocată de viceprimarul Ruben Laţcău, care îşi bate joc de aproape două mii de elevi, de la două licee din Timişoara.

În primul rând, este vorba despre cei de la Liceul Emanuil Ungureanu, unde se fac lucrări de reabilitare.

Pe ultima sută de metri, viceprimarul Ruben Laţcău a găsit pentru aceştia o soluţie: mutarea la Liceul Azur şi la Liceul Alimentar.

CITEŞTE ŞI: FOTO A ars ca o torță! O mașină de curierat, cuprinsă de flăcări, la Timișoara!

Pe motiv că şi Liceul Alimentar va intra în reabilitare, acelaşi Laţcău a decis ca elevii de aici să fie mutaţi la Azur, chiar din această toamnă.

Şi asta chiar dacă, nimeni nu ştie cu exactitate când va demara şantierul aici, modernizarea clădirii fiind în stadiul de proiect.

În aceste condiţii, profesorii şi elevii de la Alimentar sunt cei mai revoltaţi mai ales că la Liceul Azur nu există condiţii minime pentru desfăşurarea procesului educaţional.

“Din informaţiile comunicate de către Liceul Tehnologic Azur, spaţiile libere din cadrul acestei din urmă unităţi, nu sunt racordate la reţeaua termică de termoficare, nu sunt racordate la apă curentă, nu dispun de cantină şi nu sunt amenajate în mod corespunzător pentru desfăşurarea procesului intrstructiv-educativ”, se arată în adresa trimisă de directoarea Liceul Alimentar către Primăria Timişoara.

Supărarea celor de la Alimentar este cu atât mai mare, cu cât nu înţeleg rostul acestei mutări.

În timp ce ei sunt daţi afară, pe motiv că şcoala intră în reabilitare, cei de la Ungureanu sunt aduşi în clădirea lor.

“Dacă reabilitarea unităţii noastre de învăţământ constituie motivul pentru care intenţionaţi schimbarea sediului Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară, nu apare ca adecvată mutarea unei alte unităţi de învăţământ, în clădirea instituţiei noastre. Apreciem că o astfel de decizie nu se justifică”, a mai punctat Ramona Carmen Romînescu, directoarea Liceului Alimentar.

La Liceul Emanuil Ungureanu învaţă aproape 1.200 de elevi, iar la Alimentar, aproximativ 600, cei mulţi dintre ei, navetişti.

CITEŞTE ŞI: Atac dur al tinerilor din PSD Timiş, la adresa celor din PNL, cărora le cer să se ocupe de ce ştiu mai bine: pumni, picioare şi înjurături

Directoarea de la Alimentar spune că are soluţii şi pentru elevii ei şi pentru o parte dintre cei de la Ungureanu, în cazul în care clădirea ar intra într-adevăr în reabilitare.

“Nu avem nevoie de relocare în vederea reabilitării, deoarece căminul liceului este compus din trei nivele, fiecare nivel dispune de 10 încăperi în care se poate desfăşura activitatea educaţională a celor 24 de clase pe care le avem în anul şcolar 2022-2023 (17 la zi şi 7 la seral). În clădirea  unde se desfăşoară activtatea didactică dispunem de 19 săli de clasă, un laborator tehnologic, două laboratoare de informatică, o sală de sport şi o capelă”, explică Ramona Romînescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.