Skip to main content

Scandal la CJT, pe împărţirea banilor către primării! Replica liderului de grup PSD, la soluţia propusă de Alin Nica, pentru echilibrarea situaţiei

Astăzi, consilierii judeţeni au dezbătut alocarea sumelor defalcate din TVA pentru reabilitarea drumurilor şi a celor din fondul CJT către oraşele şi comunele din Timiş.

Prima şedinţă a fost cea a comisiilor reunite, unde aleşii PSD şi cei ai USR s-au declarat nemulţumiţi de timpul scurt pe care l-au avut la dispoziţie pentru a analiza toate referatele.

CITEŞTE ŞI: Video: Flăcări uriaşe, într-un garaj auto! Pericol de explozie, din cauza unor butelii depozitate în interior

Însă, dincolo de asta, social-democraţii acuză că banii s-au împărţit pe criterii politice şi nu pe baza unor criterii obiective.

„Ne-am trezit că doar primarii PNL din județ au nevoie de cele aproape 40 de milioane de lei din impozitul pe venit. Conducerea CJ Timiș a împărțit banii către primării doar în funcție de culoarea politică și fără niciun echilibru! „Experimentatul” Proteasa a motivat împărțirea sumelor foarte argumentat, „așa ați făcut și voi!” Foarte european, stimabilul vicepreședinte de CJ”, spune Alexandru Iovescu, liderul de grup al consilierilor PSD.

Colegul lui de partid, Călin Dobra a dat exemplu comunei Margina, condusă de un primar PSD, care are 9 sate aparţinătoare, şi pentru care era prevăzută suma de 351 de mii de lei.

La polul opus este Girocul, una dintre cele mai bogate comune din ţară, condusă de un primar PNL, care are doar două  localităţi aparţinătoare şi care avea prevăzută suma de 510 mii de lei.

Pentru că spiritele s-au încins, consilierii au convenit să ia o pauză de jumătate de oră, pentru a a formula amendamente prin care să echilibreze situaţia.

La reluarea şedinţei, Alin Nica, preşedintele CJT a propus redistribuirea sumelor, dar nici aşa apele nu s-au calmat.

“Propun să luăm de la primele patru localităţi care au cele mai mari sume, respectiv Timişoara, Lugoj, Dumbrăviţa şi Giroc şi să le distribuim către comunele care au cele mai mici sume repartizate”, a spus Alin Nica.

“Să lăsăm municipiul Timişoara fără nicio finanţare, nu cred că este o soluţie”, a replicat Iovescu.

În cele din urmă, întregul proiect de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, urmând să fie discutat din nou, săptămâna viitoare.

În schimb, cel de-al doilea punct, referitor la alocarea sumelor pentru drumurile comunale şi judeţene a fost aprobat.

Lista cu banii primiţi de fircare localitate, în acest sens, poate fi consultată aici.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.