Skip to main content

Scandal de proporţii, în Consiliul Local Timişoara, după ce Roxana Iliescu a întrebat ce servicii va presta Horticultura în cimitirele din oraş

Spiritele s-au încins din nou, în Consiliul Local Timişoara, iar de această dată mărul discordiei a fost proiectul privind însărcinarea Poliţiei Locale cu paza unor obiective, printre care şi cimitirele.

În contextul în care, la mijlocul lunii trecute, aleşii au votat ca Cimitirele Şagului şi Rusu Şirianu să fie administrate, în următorii 5 ani, de Horticultura, Roxana Iliescu a vrut să ştie ce servicii va presta mai exact, această societate.

Explicaţia a venit din partea primarului Dominic Fritz, care însă a ocolit un răspuns clar, preferând să aducă în discuţie cazul Răvăşilă şi mita pe care a primit-o pentru înlesnirea unui contract privind administrarea cimitirelor.

CITEŞTE ŞI: Alin Nica, dat afară din Consiliul Naţional de Integritate, pentru un „dosar fabricat”! „Votul politic bate justiţia”

“Rareori am văzut atâta rezistenţă, la un proiect de politici publice, ca la această încercare de a nu mai privatiza gestionarea cimitirelor din Timişoara. Asta îmi ridică semne de întrebare. Ştiţi foarte bine că există, într-un alt caz, un caz grav de corupţie, în legătură cu aceste cimitire, iar toată această rezistenţă, pentru mine, este un semn că suntem pe drumul cel bun, adică să luăm aceste cimitire din administrare privată, înapoi în administrarea municipiului”, a spus Dominc Fritz.

Roxana Iliescu a continuat să ceară explicaţii, despre activitatea societăţii de spaţii verzi, care a început recrutarea de angajaţi pentru administrarea cimitirelor, fără a avea o organigramă nouă aprobată de AGA.

În discuţie au intervenit şi consilierii locali PNL, Simion Moşiu şi Sandu Ştefan, care au ridicat problema profitului pe care îl va face Horticultura, în contextul în care va presta doar servicii de curăţenie şi de înhumare.

De celelalte activităţi, care sunt mult mai profitabile, se vor ocupa în continuare, firme private de pompe funebre.

“Am fost păcăliţi, pentru că fundamentarea dumneavoastră era că Horticultura va avea venituri din servicii de pompe funebre, iar acum ne spuneţi că nu este aşa”, a spus Roxana Iliescu.

“Înhumarea poate aduce venituri, nu foarte mari, astfel încât să îşi permită să plăteasă o şpagă de 30 de mii de euro, dar măcar nu va fi pe minus. Nu vrem ca moartea să fie privatizată şi să facem business cu morţii, în cimitirele Timişoarei”, a replicat Dominic Fritz.

Viceprimarul Ruben Laţcău a intervenit şi el şi nu a ratat ocazia de a o acuza din nou, pe Roxana Iliescu că ar avea alte interese decât binele comunităţii.

De aici, până la un scandal în toată regula, nu a mai fost decât un pas.

Viceprimarul Laţcău îşi permite să facă tot felul de acuzaţii, insistă chiar, şi vreau să-l întreb la modul cât se poate de sincer: Domnule, dumneavoastră chiar nu vă este ruşine? Apropo de insinuările pe care le faceţi cum că sunt purtătoarea de drapel a unuia sau a altuia, aveţi vreo probă? Faceţi-o, domnule, publică. Dacă nu aveţi, în schimb, nicio probă, cred că ar fi foarte bine şi onest, dacă mai aveţi vreun strop de onestitate în dumneavoastră, să tăceţi din gură. Vreau să vă somez în acest sens . Dacă în continuare, faceţi insinuări, presupuse legături… “, i s-a adresat Roxana Iliescu, lui Ruben Laţcău.

„În cazul în care v-am jignit, îmi cer scuze. Dar, nu este problema mea ce contracte aveţi dumneavoastră şi cu cine. Sunt aici, ca şi dumneavoastră, în calitate de politician. Amândoi suntem membri ai unor partide politice şi facem declaraţii politice. Este problema dumneavoastră ce cauze susţineţi, eu nu am făcut nicio insinuare că aţi lua bani, dacă luaţi şi aveţi contracte, nu sunt eu instituţia abilitată dar, cu toţii observăm poziţiile dumneavoastră”, a spus Ruben Laţcău.

“Eu nu cred că m-aţi auzit vreodată să fac astfel de insinuări faţă de vreun coleg şi nici măcar faţă de dumneavoastră, care m-aţi tot provocat în acest sens, dar niciodată nu v-am răspuns cu aceeaşi măsură. Şi credeţi-mă că aş avea în tolbă argumente”, a răspuns Roxana Iliescu.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Constructorul şcolii din Dumbrăviţa rupe tăcerea şi arată pericolul la care sunt expuşi elevii

Consilierul USR, Paula Romocean, care s-a făcut remarcată prin declaraţia “vrem să facem din cimitire, un loc în care să mergi cu plăcere”, a intrat şi ea în discuţie, cu superficialitatea-i caracteristică, lucru taxat de Roxana Iliescu

“Faptul că dumneavoastră nu înţelegeţi ce vorbesc eu este problema dumneavoastră. Ţine de educaţia şi de pregătirea pe care o aveţi. Asta nu înseamnă că problemele pe care le ridic eu nu sunt probleme importante. Vă reamintesc că pentru dumneavostră, şi sunteţi înregistrată la Tele Europa Nova, a avea sau a nu avea avize, aţi declarat public, în calitate de consilier USR, este doar o chichiţă”, a spus Iliescu.

În cele din urmă, proiectul care a stârnit animozităţi a fost adoptat, cu 16 voturi pentru, 2 – împotrivă şi o abţinere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.