Skip to main content

Scandal de proporţii, în Consiliul Local Timişoara, după ce Roxana Iliescu a întrebat ce servicii va presta Horticultura în cimitirele din oraş

Spiritele s-au încins din nou, în Consiliul Local Timişoara, iar de această dată mărul discordiei a fost proiectul privind însărcinarea Poliţiei Locale cu paza unor obiective, printre care şi cimitirele.

În contextul în care, la mijlocul lunii trecute, aleşii au votat ca Cimitirele Şagului şi Rusu Şirianu să fie administrate, în următorii 5 ani, de Horticultura, Roxana Iliescu a vrut să ştie ce servicii va presta mai exact, această societate.

Explicaţia a venit din partea primarului Dominic Fritz, care însă a ocolit un răspuns clar, preferând să aducă în discuţie cazul Răvăşilă şi mita pe care a primit-o pentru înlesnirea unui contract privind administrarea cimitirelor.

CITEŞTE ŞI: Alin Nica, dat afară din Consiliul Naţional de Integritate, pentru un „dosar fabricat”! „Votul politic bate justiţia”

“Rareori am văzut atâta rezistenţă, la un proiect de politici publice, ca la această încercare de a nu mai privatiza gestionarea cimitirelor din Timişoara. Asta îmi ridică semne de întrebare. Ştiţi foarte bine că există, într-un alt caz, un caz grav de corupţie, în legătură cu aceste cimitire, iar toată această rezistenţă, pentru mine, este un semn că suntem pe drumul cel bun, adică să luăm aceste cimitire din administrare privată, înapoi în administrarea municipiului”, a spus Dominc Fritz.

Roxana Iliescu a continuat să ceară explicaţii, despre activitatea societăţii de spaţii verzi, care a început recrutarea de angajaţi pentru administrarea cimitirelor, fără a avea o organigramă nouă aprobată de AGA.

În discuţie au intervenit şi consilierii locali PNL, Simion Moşiu şi Sandu Ştefan, care au ridicat problema profitului pe care îl va face Horticultura, în contextul în care va presta doar servicii de curăţenie şi de înhumare.

De celelalte activităţi, care sunt mult mai profitabile, se vor ocupa în continuare, firme private de pompe funebre.

“Am fost păcăliţi, pentru că fundamentarea dumneavoastră era că Horticultura va avea venituri din servicii de pompe funebre, iar acum ne spuneţi că nu este aşa”, a spus Roxana Iliescu.

“Înhumarea poate aduce venituri, nu foarte mari, astfel încât să îşi permită să plăteasă o şpagă de 30 de mii de euro, dar măcar nu va fi pe minus. Nu vrem ca moartea să fie privatizată şi să facem business cu morţii, în cimitirele Timişoarei”, a replicat Dominic Fritz.

Viceprimarul Ruben Laţcău a intervenit şi el şi nu a ratat ocazia de a o acuza din nou, pe Roxana Iliescu că ar avea alte interese decât binele comunităţii.

De aici, până la un scandal în toată regula, nu a mai fost decât un pas.

Viceprimarul Laţcău îşi permite să facă tot felul de acuzaţii, insistă chiar, şi vreau să-l întreb la modul cât se poate de sincer: Domnule, dumneavoastră chiar nu vă este ruşine? Apropo de insinuările pe care le faceţi cum că sunt purtătoarea de drapel a unuia sau a altuia, aveţi vreo probă? Faceţi-o, domnule, publică. Dacă nu aveţi, în schimb, nicio probă, cred că ar fi foarte bine şi onest, dacă mai aveţi vreun strop de onestitate în dumneavoastră, să tăceţi din gură. Vreau să vă somez în acest sens . Dacă în continuare, faceţi insinuări, presupuse legături… “, i s-a adresat Roxana Iliescu, lui Ruben Laţcău.

„În cazul în care v-am jignit, îmi cer scuze. Dar, nu este problema mea ce contracte aveţi dumneavoastră şi cu cine. Sunt aici, ca şi dumneavoastră, în calitate de politician. Amândoi suntem membri ai unor partide politice şi facem declaraţii politice. Este problema dumneavoastră ce cauze susţineţi, eu nu am făcut nicio insinuare că aţi lua bani, dacă luaţi şi aveţi contracte, nu sunt eu instituţia abilitată dar, cu toţii observăm poziţiile dumneavoastră”, a spus Ruben Laţcău.

“Eu nu cred că m-aţi auzit vreodată să fac astfel de insinuări faţă de vreun coleg şi nici măcar faţă de dumneavoastră, care m-aţi tot provocat în acest sens, dar niciodată nu v-am răspuns cu aceeaşi măsură. Şi credeţi-mă că aş avea în tolbă argumente”, a răspuns Roxana Iliescu.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Constructorul şcolii din Dumbrăviţa rupe tăcerea şi arată pericolul la care sunt expuşi elevii

Consilierul USR, Paula Romocean, care s-a făcut remarcată prin declaraţia “vrem să facem din cimitire, un loc în care să mergi cu plăcere”, a intrat şi ea în discuţie, cu superficialitatea-i caracteristică, lucru taxat de Roxana Iliescu

“Faptul că dumneavoastră nu înţelegeţi ce vorbesc eu este problema dumneavoastră. Ţine de educaţia şi de pregătirea pe care o aveţi. Asta nu înseamnă că problemele pe care le ridic eu nu sunt probleme importante. Vă reamintesc că pentru dumneavostră, şi sunteţi înregistrată la Tele Europa Nova, a avea sau a nu avea avize, aţi declarat public, în calitate de consilier USR, este doar o chichiţă”, a spus Iliescu.

În cele din urmă, proiectul care a stârnit animozităţi a fost adoptat, cu 16 voturi pentru, 2 – împotrivă şi o abţinere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.