Skip to main content

Alin Nica, dat afară din Consiliul Naţional de Integritate, pentru un „dosar fabricat”! „Votul politic bate justiţia”

Astăzi, liberalul Alin Nica şi-a pierdut calitatea de membru în Consiliul Naţional de Integritate, organism care verifică activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate şi spune că în spatele revocării sunt cei din PSD, USR şi AUR.

De altfel, la scurt timp după ce ANI a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la anumite fapte de care a fost acuzat Nica, parlamentarii Alfred Simonis (PSD) şi Raul Trifan (USR) au cerut public, revocarea lui din CNI.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Constructorul şcolii din Dumbrăviţa rupe tăcerea şi arată pericolul la care sunt expuşi elevii

„Votul politic bate justiția! Astăzi, coaliția PSD-USR-AUR a votat pentru revocarea mea din Consiliul Național de Integritate, fără niciun temei legal, cu unicul scop de a grăbi acapararea Agenției Naționale de Integritate. Parlamentarii Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR) au cerut revocarea mea din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate deși procurorii nu au apucat să se pronunțe asupra dosarului care mi-a fost fabricat politic de către cei care astăzi mi-au aranjat revocarea. Mecanismul e simplu: o persoană plătită reclamă diverse spețe, procurorii sunt obligați să cerceteze, timp în care oponenții politici intoxică spațiul public cu minciuni ascunse în spatele unor așa zise declarații politice. Pentru că nu am mentalitate de victimă, deși sunt atacat constant și nejustificat, voi contesta în instanță votul senatorilor care m-au demis din Consiliul Național de Integritate”, a scris Alin Nica, pe facebook.

Preşedintele CJT spune că ceea ce s-a întâmplat este o mizerie ticluită de cei din PSD, USR şi AUR, în goana de a câștiga voturi în plus, însă consideră că electoratul îi va taxa.

Nica este convins că miza revocării sale din CNI este intenţia PSD de a controla Agenţia Naţională de Integritate, în contextul viitoarelor alegeri.

„Acest Consiliu este singura entitate cu atribuții de control asupra ANI, astfel că, la scurt timp după ce am adus în atenția presei disfuncționalitățile acestei instituții, după ce am arătat cum aceasta riscă să fie folosită pentru hărțuirea unor oameni nevinovați, PSD-ul s-a activat instant.

Dacă până acum am atras atenția că 9 din 10 persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate, mă aștept ca, în câteva luni, PSD-ul să își facă treaba și, în an electoral, să asistăm la acel film sinistru în care președintele ANI, băiat de primar PSD-ist, va lega și va dezlega cariere administrative și candidaturi politice. Vor fi 10 din 10 nevinovați cu reputația afectată, vor fi 10 din 10 șantajați politic și 10 din 10 persoane linșate mediatic în timp ce adevăratele dosare de corupție, șpăgile și combinațiile vor rămâne în siguranță, în afara atenției publice„, a mai scris Nica.

Liberalul precizează că va continua să semnaleze abuzurile comise de ANI şi va monitoriza activitatea instituţiei şi îşi încheie postarea cu o întrebare retorică: „cei care mi-au cerut revocarea sunt gata sa își dea demisia din funcțiile publice pe care le dețin dacă voi fi declarat nevinovat?”

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.