Skip to main content

Salvatorii nu iau pauză! Pompierul care a sărit în ajutorul unei familii, în timpul liber

O femeie de 67 de ani, fiica ei şi nepoţelul de 3 ani, au fost implicate într-un accident rutier grav, maşina în care erau fiind distrusă, în urma impactului.

S-a întâmplat aseară, pe Calea Sântandreiului din municipiul Oradea, unde tânăra a pierdut controlul asupra maşinii pe care o conducea şi s-a izbit violent de un stâlp din beton.

Impactul a fost atât de puternic încât mama şoferiţei, care era pe bancheta din spate, a fost proiectată în faţa partea din faţă a maşinii.

CITEŞTE ŞI: Hai la teatru! Actorii de la TNT îţi propun o viziune nouă asupra Mariei Magdalena

Femeia, în vârstă de 67 de ani, a suferit mai multe leziuni, dar nu putea ieşi din autoturism, pentru că portiera din dreptul ei era blocată.

Norocul a făcut ca exact în acel moment, în zonă să fie Andrei Stănișoara, un pompier aflat în timpul liber, care a sărit imediat în ajutorul victimelor.

“Observând că nicio persoană nu a ieșit din autoturismul avariat, Andrei a deschis rapid portiera din stânga față, moment în care, femeia aflată la volan, vizibil panicată, i-a sărit în brațe, întrebându-l speriată, de copil. În secunda următoare, pompierul se afla deja pe partea opusă a mașinii, luând băiețelul în vârstă de circa trei ani, care începuse să plângă înspăimântat, din scaunul auto pentru copii și predându-l, teafăr, mamei”, transmite ISU Bihor.

După ce s-a asigurat că micuţul este în siguranţă, la fel şi mama lui, pompierul a încercat să o scoată şi pe bunică din maşină.

A cerut ajutorul a doi martori, a pus cu grijă victima, care începuse să se agite, într-o poziție care să nu-i pericliteze starea de sănătate, apoi i-a îngrijit rănile.

I-a aplicat comprese, pentru a-i opri sângerarea, întrucât aceasta suferise o rană deschisă la nivelul capului, apoi a rămas alături de ea, până la sosirea echipajului SMURD, alături de care a scos-o pe femeie din autotursim.

CITEŞTE ŞI: Viceprimarul Ruben Laţcău, dispus să îi doneze lopeţi lui Alin Nica, pentru a moderniza drumul spre autostradă, în regie proprie

Sergent major Stănișoara Andrei, în vârstă de 23 de ani, este pompier militar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, din anul 2020, ocupând funcția de subofițer tehnic principal la Compartimentul Achiziții Publice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.