Skip to main content

S-a deschis magazinul în care toate produsele sunt gratuite pentru ucraineni

La Timişoara funcţioneayă primul magazin social destinat refugiaților de război din Ucraina, în incinta căruia aceștia vor avea acces la o gamă largă de produse donate de persoane fizice sau companii.

De asemenea, magazinul este gândit ca un punct de întâlnire pentru comunitatea de ucraineni din Timișoara.

Magazinul a fost lansat de Asociația INTERSECT, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara, cu suport financiar din partea Fundației Comunitare Timișoara, prin intermediul OFXAM.

„Deschiderea acestui magazin reprezintă un prim pas pe care Asociația INTERSECT, împreună cu partenerii ei, îl face pentru reducerea risipei alimentare și facilitarea accesului la hrană al persoanelor aflate în dificultate. Ne dorim ca în această perioadă în care vecinii noștri ucraineni au fost nevoiți să își părăsească țara din cauza războiului, să știe că au la dispoziție, în magazinul social, alimentele și produsele de uz casnic de care au nevoie”, a declarat Mihaela Vețan, președinte INTERSECT.

CITEŞTE ŞI: Festivalul ISWinT, organizat de Liga AC din Universitatea Politehnica Timișoara, vine anul acesta cu o temă provocatoare: „Reunite. Rebuild. Restart”

Produsele sunt oferite gratuit celor care au nevoie, pe baza unei adeverințe emisă de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara.

”Majoritatea dintre ucrainenii ajunși în oraș trec mai întâi la Centru de Suport Timișoara pentru Ucraina, organizat la inițiativa Primăriei Municipiului Timișoara și coordonat de noi, pentru a fi luați în evidență și ajutați să ajungă la locuințele puse la dispoziție atât de autorități, cât și de persoane fizice și juridice. Procedura de înregistrare este simplă și durează doar câteva minute, apoi beneficiarii primesc o adeverință cu ajutorul căreia pot beneficia de serviciile din comunitate”, explică Angela Ciupa Rad, din partea Direcţiei de Asistenţă Socială.

Programul magazinului este de luni până joi, între orele 12:00 și 20:00.

Cei care vor să doneze bunuri sunt rugați să urmărească anunțurile făcute de asociația INTERSECT, pentru a se asigura că acestea sunt cu adevărat necesare, deoarece spațiul nu permite o depozitare excesivă de obiecte.

Se dorește deschiderea unor astfel de magazine sociale destinate și altor categorii vulnerabile din comunitatea orașului.

Cu ocazia lansării magazinului social, au fost prezentate și o parte dintre activitățile în care Asociația INTERSECT va fi implicată, în următoarele luni.

Este vorba despre organizarea a trei excursii, pentru minim 75 de copii și adulți, în care aceștia să interacționeze și să petreacă timp de calitate împreună, în timp ce se bucură de diferite activități culturale și educative.

Primele două  excursii sunt deja programate. Una va avea loc în data de 7 iulie 2022, la Murani, unde, pe lângă vizitarea domeniilor de la Murani, va avea loc și un atelier de circ modern cu Școala de Circ.

CITEŞTE ŞI: Atenţie la recenzori! La Timişoara, o femeie îndoliată a rămas fără banii pentru înmormântarea bunicii, iar Poliţia şi-a bătut joc de ea

A doua excursie se va desfășura în 30 iulie, la Margina, unde va fi organizată o plimbare cu căruța, o vizită la muzeu, dar și un prânz pregătit din produse locale.

De asemenea, în următoarele luni, Asociația INTERSECT va organiza trei evenimente gastronomice, prin care propune comunității locale preparate realizate după rețete tradiționale din Ucraina.

Întregul program social se realizează cu sprijinul a patru ucraineni, angajați de către Asociația INTERSECT în cadrul magazinului.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.