Skip to main content

Fritz măsoară străzile din oraş! Plăteşte aproape 40 de mii de euro ca să afle unde trebuie făcută curăţenie

Primarul Timişoarei a găsit explicaţia pentru imaginea mizerabilă a oraşului, din ultima perioadă de timp: contractul în vigoare, nu a fost bine făcut.

Aşa că pregăteşte altul, care va fi atribuit în februarie anul viitor, când expiră actualul.

Pentru asta, Friz plăteşte o firmă care să îi spună ce suprafaţă au străzile, trotuarele sau malurile Begăi.

CITEŞTE ŞI: S-a deschis magazinul în care toate produsele sunt gratuite pentru ucraineni

”Am spus-o de multe ori, actualul contract de salubrizare stradală are multe deficiențe, pe care nu le vom repeta și cu viitorul contract. Salubrizarea domeniului public nu poate să se termine la marginea trotuarului, trebuie să includem și spațiul verde de lângă sau pistele de bicicletă sau malurile Canalului Bega. Nu putem să facem achiziții bazându-ne pe date și suprafețe imaginare, ci trebuie să avem suprafețe concrete, corect măsurate, pe baza cărora să putem face o estimare a costurilor viitorului contract de salubrizare și să oferim operatorilor care vor veni la licitație o situație reală a așteptărilor pe care le avem de la cel care va câștiga licitația”, explică primarul Dominic Fritz.

Ce nu spune Fritz este că Timişoara a primit eticheta de oraş al gunoaielor, nu din cauza zonelor care nu sunt incluse în contract, ci pentru că nimeni din Primărie nu urmăreşte respectarea atribuţiilor de către firma de salubritate.

Insistă însă că trebuie măsurată toată Timişoara, pentru întocmirea caietului de sarcini pentru următorul contract.

Iar pentru asta  alocă suma de 153 de mii de lei plus TVA.

“Realizarea studiului presupune: măsurarea lungimii și lățimii străzilor, trotuarelor, pistelor de biciclete, parcărilor, podurilor, aliniamentelor de spații verzi situate între trotuar și carosabil sau între benzile de circulație, pistele de biciclete, malurile Canalului Bega, ce fac obiectul activității salubrizării stradale. Studiul va constitui o sursă de informaţii corectă și necesară pentru determinarea suprafețelor propuse pentru salubrizare, pentru întocmirea graficelor cu frecvența de execuție și determinarea volumului anual de lucrări”, transmite Primăria Timişoara.

Firmele interesate de acest „Studiu privind efectuarea de măsurători ale străzilor din municipiul Timișoara și determinarea lungimii, lățimii și suprafeței necesare pentru stabilirea suprafețelor de salubrizare stradală”, pot să îşi depună ofertele până pe data de 21 iulie, ora 15:00

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.