Skip to main content

Fritz măsoară străzile din oraş! Plăteşte aproape 40 de mii de euro ca să afle unde trebuie făcută curăţenie

Paște Fericit!

Primarul Timişoarei a găsit explicaţia pentru imaginea mizerabilă a oraşului, din ultima perioadă de timp: contractul în vigoare, nu a fost bine făcut.

Aşa că pregăteşte altul, care va fi atribuit în februarie anul viitor, când expiră actualul.

Pentru asta, Friz plăteşte o firmă care să îi spună ce suprafaţă au străzile, trotuarele sau malurile Begăi.

CITEŞTE ŞI: S-a deschis magazinul în care toate produsele sunt gratuite pentru ucraineni

”Am spus-o de multe ori, actualul contract de salubrizare stradală are multe deficiențe, pe care nu le vom repeta și cu viitorul contract. Salubrizarea domeniului public nu poate să se termine la marginea trotuarului, trebuie să includem și spațiul verde de lângă sau pistele de bicicletă sau malurile Canalului Bega. Nu putem să facem achiziții bazându-ne pe date și suprafețe imaginare, ci trebuie să avem suprafețe concrete, corect măsurate, pe baza cărora să putem face o estimare a costurilor viitorului contract de salubrizare și să oferim operatorilor care vor veni la licitație o situație reală a așteptărilor pe care le avem de la cel care va câștiga licitația”, explică primarul Dominic Fritz.

Ce nu spune Fritz este că Timişoara a primit eticheta de oraş al gunoaielor, nu din cauza zonelor care nu sunt incluse în contract, ci pentru că nimeni din Primărie nu urmăreşte respectarea atribuţiilor de către firma de salubritate.

Insistă însă că trebuie măsurată toată Timişoara, pentru întocmirea caietului de sarcini pentru următorul contract.

Iar pentru asta  alocă suma de 153 de mii de lei plus TVA.

“Realizarea studiului presupune: măsurarea lungimii și lățimii străzilor, trotuarelor, pistelor de biciclete, parcărilor, podurilor, aliniamentelor de spații verzi situate între trotuar și carosabil sau între benzile de circulație, pistele de biciclete, malurile Canalului Bega, ce fac obiectul activității salubrizării stradale. Studiul va constitui o sursă de informaţii corectă și necesară pentru determinarea suprafețelor propuse pentru salubrizare, pentru întocmirea graficelor cu frecvența de execuție și determinarea volumului anual de lucrări”, transmite Primăria Timişoara.

Firmele interesate de acest „Studiu privind efectuarea de măsurători ale străzilor din municipiul Timișoara și determinarea lungimii, lățimii și suprafeței necesare pentru stabilirea suprafețelor de salubrizare stradală”, pot să îşi depună ofertele până pe data de 21 iulie, ora 15:00

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara anunță că sumele alimentate pe tichetele sociale pe suport electronic, destinate sprijinirii cuplurilor mamă–nou-născut aflate în situații de vulnerabilitate, pot fi utilizate până la data de 31 mai.
Incident șocant, în această seară la Timișoara! O tânără de 19 ani s-a aruncat în gol de la etajul unu al unui bloc, după o ceartă cu iubitul.
RETIM Ecologic Service S.A., în parteneriat cu ADID Timiș, anunță începerea primei campanii trimestriale pentru colectarea deșeurilor textile, din Zona 1 Timișoara. Utilizatorii casnici pot folosi această oportunitate pentru a se debarasa legal și gratuit de deșeurile textile din gospodărie. Campania se desfășoară în perioada 22 aprilie – 30 iunie 2025, în localitățile: Timișoara, Dumbrăvița, […]
Trei persoane au fost rănite după ce două mașini s-au izbit violent în municipiul Deva, la ieșirea din sensul giratoriu din Sântuhalm, spre Hunedoara.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, împreună cu Consiliul Județean Timiș, organizează o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă, într-un format inedit… în aer liber.
Casieriile Aquatim și centrul relații clienți de pe strada Enric Baader nr. 11 din Timișoara vor fi închise în perioada 18-22 aprilie.