Skip to main content

Fritz măsoară străzile din oraş! Plăteşte aproape 40 de mii de euro ca să afle unde trebuie făcută curăţenie

Primarul Timişoarei a găsit explicaţia pentru imaginea mizerabilă a oraşului, din ultima perioadă de timp: contractul în vigoare, nu a fost bine făcut.

Aşa că pregăteşte altul, care va fi atribuit în februarie anul viitor, când expiră actualul.

Pentru asta, Friz plăteşte o firmă care să îi spună ce suprafaţă au străzile, trotuarele sau malurile Begăi.

CITEŞTE ŞI: S-a deschis magazinul în care toate produsele sunt gratuite pentru ucraineni

”Am spus-o de multe ori, actualul contract de salubrizare stradală are multe deficiențe, pe care nu le vom repeta și cu viitorul contract. Salubrizarea domeniului public nu poate să se termine la marginea trotuarului, trebuie să includem și spațiul verde de lângă sau pistele de bicicletă sau malurile Canalului Bega. Nu putem să facem achiziții bazându-ne pe date și suprafețe imaginare, ci trebuie să avem suprafețe concrete, corect măsurate, pe baza cărora să putem face o estimare a costurilor viitorului contract de salubrizare și să oferim operatorilor care vor veni la licitație o situație reală a așteptărilor pe care le avem de la cel care va câștiga licitația”, explică primarul Dominic Fritz.

Ce nu spune Fritz este că Timişoara a primit eticheta de oraş al gunoaielor, nu din cauza zonelor care nu sunt incluse în contract, ci pentru că nimeni din Primărie nu urmăreşte respectarea atribuţiilor de către firma de salubritate.

Insistă însă că trebuie măsurată toată Timişoara, pentru întocmirea caietului de sarcini pentru următorul contract.

Iar pentru asta  alocă suma de 153 de mii de lei plus TVA.

“Realizarea studiului presupune: măsurarea lungimii și lățimii străzilor, trotuarelor, pistelor de biciclete, parcărilor, podurilor, aliniamentelor de spații verzi situate între trotuar și carosabil sau între benzile de circulație, pistele de biciclete, malurile Canalului Bega, ce fac obiectul activității salubrizării stradale. Studiul va constitui o sursă de informaţii corectă și necesară pentru determinarea suprafețelor propuse pentru salubrizare, pentru întocmirea graficelor cu frecvența de execuție și determinarea volumului anual de lucrări”, transmite Primăria Timişoara.

Firmele interesate de acest „Studiu privind efectuarea de măsurători ale străzilor din municipiul Timișoara și determinarea lungimii, lățimii și suprafeței necesare pentru stabilirea suprafețelor de salubrizare stradală”, pot să îşi depună ofertele până pe data de 21 iulie, ora 15:00

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident cumplit, în urmă cu foarte puțin timp, pe strada Timotei Cipariu din Timișoara, unde un bărbat a căzut în gol de la o înălțime de 11 metri.
Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.