Skip to main content

Roxana Iliescu vrea să spargă lacătul de la Zoo! Îşi doreşte amenajarea unui loc în care timişorenii să îşi poată petrece timpul liber în natură

La aproape trei ani de când a fost închisă, Grădina Zoologică din Timişoara are în continuare lacătul pus.

Şi asta în ciuda promisiunilor repetate ale primarului Dominic Fritz, care anunţa lucrări de amploare, menite să transforme locaţia într-o grădină zoologică modernă şi prietenoasă cu animalele.

CITEŞTE ŞI: Tânăr împușcat, la Timișoara! Agresorul a folosit un pistol de tip Airsoft

Sătulă să aştepte un proiect de reabilitare, Roxana Iliescu, consilier local, cere ca spaţiul respectiv să le fie redat timişorenilor, care tânjesc după plimbări în natură.

“În septembrie anul trecut am încercat să-l conving pe primar să realizăm niște lucrări minime cu societățile aflate în subordinea primăriei, pentru a reda incinta fostei Gradini Zoologice timișorenilor, într-o primă etapa ca zona de petrecere a timpului liber în natură, recreere şi organizare de evenimente socio-culturale. La inițiativa mea, am mers împreuna cu primarul si reprezentanţi din primărie,  în incinta fostei grădini zoologice si am discutat despre lucrările necesare. Nu l-am convins…”, scrie Roxana Iliescu, pe facebook.

Acum, consilierul local mere mai departe pentru a-şi pune ideea în practică şi iniţiază un proiect de hotărâre în acest sens.

A idendificat şi lucrările necesare care ar trebui realizate, pentru ca zona să poată găzdui activităţi recreative.

În primul rând este nevoie de înlăturarea cuştilor şi a adăposturilor în care erau ţinute animalele, repararea aleilor, podeţelor şi a băncilor, toaletarea copacilor şi reabilitarea luciilor de apă.

De asemenea, trebuie reabilitate locul de joacă pentru copii şi grupurile sanitare şi înlocuite corpurile de iluminat nefuncţionale.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Primele imagini cu turiștii blocați în creierii munților! Intervin pompieri din trei județe, iar zona este survolată de un elicopter SMURD

Pentru siguranţa celor care aleg să îşi petreacă timpul liber acolo, ar mai fi nevoie de adaptarea sistemului de iluminat pe timp de noapte şi contractarea unpr servicii de mentenanţă a sistemului de supraveghere video si integrarea lui în sistemul municipal la Politia Locală.

“Astăzi am înregistrat la primărie o Notă de fundamentare si draft-ul proiectului de hotărâre privind redeschiderea incintei fostei Gradini Zoologice într-o primă etapă ca zonă de petrecere a timpului liber in natura, recreere si organizare de evenimente socio-culturale! Grădina Zoologică din Timişoara este unul dintre obiectivele turistice trecute în itinerariile Capitalei Culturale Europene, iar primarul Dominic Fritz a declarat că îşi doreşte ca aceasta să poată fi redeschisă, în noul concept, eventual chiar şi extinsă, până în anul 2023 (…) Fiti, vă rog, alături de mine si haideți împreună sa-l convingem pe primar si pe ceilalti consilieri locali să spargem lacătul de pe poarta incintei fostei grădini zoologice!”, a mai scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.