Skip to main content

Roxana Iliescu vrea să spargă lacătul de la Zoo! Îşi doreşte amenajarea unui loc în care timişorenii să îşi poată petrece timpul liber în natură

La aproape trei ani de când a fost închisă, Grădina Zoologică din Timişoara are în continuare lacătul pus.

Şi asta în ciuda promisiunilor repetate ale primarului Dominic Fritz, care anunţa lucrări de amploare, menite să transforme locaţia într-o grădină zoologică modernă şi prietenoasă cu animalele.

CITEŞTE ŞI: Tânăr împușcat, la Timișoara! Agresorul a folosit un pistol de tip Airsoft

Sătulă să aştepte un proiect de reabilitare, Roxana Iliescu, consilier local, cere ca spaţiul respectiv să le fie redat timişorenilor, care tânjesc după plimbări în natură.

“În septembrie anul trecut am încercat să-l conving pe primar să realizăm niște lucrări minime cu societățile aflate în subordinea primăriei, pentru a reda incinta fostei Gradini Zoologice timișorenilor, într-o primă etapa ca zona de petrecere a timpului liber în natură, recreere şi organizare de evenimente socio-culturale. La inițiativa mea, am mers împreuna cu primarul si reprezentanţi din primărie,  în incinta fostei grădini zoologice si am discutat despre lucrările necesare. Nu l-am convins…”, scrie Roxana Iliescu, pe facebook.

Acum, consilierul local mere mai departe pentru a-şi pune ideea în practică şi iniţiază un proiect de hotărâre în acest sens.

A idendificat şi lucrările necesare care ar trebui realizate, pentru ca zona să poată găzdui activităţi recreative.

În primul rând este nevoie de înlăturarea cuştilor şi a adăposturilor în care erau ţinute animalele, repararea aleilor, podeţelor şi a băncilor, toaletarea copacilor şi reabilitarea luciilor de apă.

De asemenea, trebuie reabilitate locul de joacă pentru copii şi grupurile sanitare şi înlocuite corpurile de iluminat nefuncţionale.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Primele imagini cu turiștii blocați în creierii munților! Intervin pompieri din trei județe, iar zona este survolată de un elicopter SMURD

Pentru siguranţa celor care aleg să îşi petreacă timpul liber acolo, ar mai fi nevoie de adaptarea sistemului de iluminat pe timp de noapte şi contractarea unpr servicii de mentenanţă a sistemului de supraveghere video si integrarea lui în sistemul municipal la Politia Locală.

“Astăzi am înregistrat la primărie o Notă de fundamentare si draft-ul proiectului de hotărâre privind redeschiderea incintei fostei Gradini Zoologice într-o primă etapă ca zonă de petrecere a timpului liber in natura, recreere si organizare de evenimente socio-culturale! Grădina Zoologică din Timişoara este unul dintre obiectivele turistice trecute în itinerariile Capitalei Culturale Europene, iar primarul Dominic Fritz a declarat că îşi doreşte ca aceasta să poată fi redeschisă, în noul concept, eventual chiar şi extinsă, până în anul 2023 (…) Fiti, vă rog, alături de mine si haideți împreună sa-l convingem pe primar si pe ceilalti consilieri locali să spargem lacătul de pe poarta incintei fostei grădini zoologice!”, a mai scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.