Skip to main content

VIDEO: Primele imagini cu turiștii blocați în creierii munților! Intervin pompieri din trei județe, iar zona este survolată de un elicopter SMURD

Este prăpăd, la această oră, în mai multe județe din jumătatea de vest a țării, din cauza ploilor torențiale care au căzut într-un interval scurt.

O situație gravă este în Hunedora, unde un convoi de mașini este blocat într-o zonă izolată, fără internet și fără semnal la telefoanele mobile.

Se pare că ar fi vorba despre zeci de persoane, printre care și mulți copii.

Pentru salvarea oamenilor, au fost trimise echipe de pompieri din Hunedoara, Caraș-Severin și Gorj, dar și un elicopter SMURD.

„Elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebes a executat o misiune de căutare pe DN 66A – tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ), în urma unui apel primit la 112 care anunța o posibilă blocare a unui convoi format din mai multe autoturisme. Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenție ale ISU Gorj, ISU Hunedoara și ISU Caraș-Severin, Salvamont Gorj și Hunedoara, dar și echipe ale Jandarmeriei Romane. Facem precizarea că zona este una fără semnal gsm, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate”, transmite ISU Hunedoara.

Echipajele de intervenție au ajuns la locul unde existau informații că grupul de autovehicule a ramas blocat, iar din informațiile primite la acest moment, turiștii nu prezintă probleme medicale.

UPDATE:

În urmă cu puțin timp, turiștii au fost salvați, fiind aduși de pompieri, într-o zonă sigură.

Însă, ploile torențiale au făcut prăpăd și în județul Caraș-Severin, unde cel mai afectat este orașul Oravița, unde zeci de gospodării sunt sub ape.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.