Roxana Iliescu îl bate pe Fritz, cu propriile arme! Ce a promis şi ce a făcut primarul Timişoarei?
Consilierul local, Roxana Iliescu, pune în balanţă promisiunile făcute de Dominic Fritz în campania electorală, cu privire la infrastructura sportivă a Timişoarei şi realizările de până acum.
Concluzia este că administraţia USR-istă nu a pus în practică nimic din ce a promis, iar infrastructura sportive este un dezastru.
“Dincolo de declarațiile pompoase făcute cu diferite ocazii, dacă te uiți pe celebrul manifest “Revoluția bunei guvernări” versus realitate, te bufnește râsul, sau plânsul, depinde de dispoziția pe care o ai!”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.
Consilierul local ia, rând pe rând, fiecare promisiune făcută de Fritz şi arată stadiul în care a ajuns după mai bine de doi ani de mandat.
CITEŞTE ŞI: Sorin Grindeanu, audiat la DNA, în dosarul în care sunt cercetaţi doi directori CFR
Primul proiect, Baza Sportivă din Calea Lipovei, un complex sportiv de cartier, este blocat, după ce Fritz a refuzat să trimită Ordinul de începere a lucrărilor, iar firma care trebuia să se ocupe de construcţie, a dat Primăria în judecată.
De asemenea, Fritz promitea reabilitarea terenurilor de sport existente, dând exemplu celor din Parcul Poporului, care nu sunt nici măcar întabulate, astfel că va mai trece mult timp până la demararea lucrărilor propriu-zise.
Iliescu a identificat şi alte promisiuni pe care le făcea Fritz, pe vremea când cerea voturi, care s-au dovedit a fi praf în ochi.
”Vom identifica un spațiu potrivit și vom investi în amenajare unui skatepark demn de perseverența și pasiunea celor care practică sportul cu role.”- ZERO proiect in acest sens.
”Vom reabilita Baza Uszoda, momentan aflată într-un stadiu avansat de degradare și închisă publicului din 2013, deși ea se află în proprietatea Primăriei încă din 2016. Vom reface bazinul de înot, alături de care vom construi terenuri de baschet, dotate la toate standardele de calitate necesare practicării sportului de masă.”
Referitor la această bază sportiva, de la declarațiile de mai sus făcute în campanie, în primăvara anului 2021 primarul Fritz se lăuda că va redeschide baza încă din acea vară, cu intenția de transformare a bazei într-un centru sportiv și cultural… Baza nu a fost redeschisă,însă după încă un an de zile, în vara anului 2022, primarul ne-a anunțat triumfalist că a scos ceva gunoi de pe amplasament”, a mai scris Roxana Iliescu, care aduce în prim plan şi o investiţie pe care a făcut-o totuşi, administraţia Fritz, dar care este un real pericol pentru copii.
Aminteşte aici despre terenul de sport aflat de pe str. Ciocârliei colț cu Mircea cel Bătrân.
“Primarul Fritz s-a și filmat organizând o adevărată regie cu copii frumos echipați jucând fotbal, promițând că-l va transforma într-un teren de sport civilizat, dezastru total, nu au facut nimic… ba da, ma scuzați, au reușit să pună la pământ câțiva metri de gard din beton, care risca să cadă în orice moment pe copiii care vin încă să se joace pe acest teren. Și în prezent, pe teren se mai află o tribună dărăpănată, care riscă să se prăbușească în orice moment. Până la momentul actual nu au fost în stare să obțină nici măcar o amărâta de autorizație de demolare, cu atât mai puțin să inițieze un proiect nou pentru această locație.
Referitor la Stadionul Lego, după cum bine știți, administrația Fritz a organizat două licitații eșuate, din cauza încăpățânării de nu majora prețul investiției în contextul majorării tuturor prețurilor materialelor de construcții de anul trecut… Într-un final le-au actualizat, iar la momentul actual, deși 31 octombrie a fost data limită pentru depunerea ofertelor la cea de-a treia licitație organizată, nici până la acest moment nu este finalizată analiza ofertelor și desemnat un câștigător”, mai arată Iliescu, în analiza făcută.
Lucrurile nu stau mai bine nici la baza sportivă Costică Radulescu, proiect finanțat de CNI, supervizat de conducerea Primăriei.
Aici, lucrările sunt blocate, iar Roxana Iliescu anticipează rezilierea contractului cu constructorul care ar fi trebuit să realizeze un teren de sport standard, nocturnă și tribune pentru 500 spectatori, precum și un teren mai mic pentru minifotbal, baschet sau handbal.
Lasă un răspuns