Skip to main content

Roxana Iliescu îl acuză pe Fritz de declaraţii imorale şi necinstite, privind premiul “otrăvit” de 30.000 de euro, acordat Maiei Sandu!

În aşteptarea deciziei Consiliului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova, care trebuie să decidă dacă este legal sau nu, ca Maia Sandu să accepte cele 30.000 de euro, aferente Premiului pentru Valori Europene, scandalul din jurul acestui subiect continuă.

De această dată, consilierul local Roxana Iliescu îi solicită preşedintei Moldovei să refuze acest cadou “otrăvit”, care a fost instituit în mod dubios.

CITEŞTE ŞI: Au reînceput lucrările pe Centura Timișoara Sud! Stadiul investiției în momentul de față

Mai exact, aleşii locali din Timişoara au fost de acord cu acordarea unui premiu, însă fără implicaţii financiare.

“Privitor la HCL 138/2023, consilierii locali au aprobat:

instituirea acestui premiu;

încheierea Protocolului de colaborare intre Municipiul Timisoara si Asociația Pentru Promovarea Timisoarei (mai nou, denumită “Organizația de Management al Destinației Timisoara), in vederea acordarii acestui premiu;

împuternicirea primarului Fritz sa semneze Protocolul dintre municipiu si asociatie;

aprobarea componenței juriului.

Așadar, nici urma de aprobare a acordarii unui premiu constând in bani, cu atat mai puțin a sumei de 30000 euro. De ce 30000 euro si nu mai multi, sau mai putini, nu știm. Cum nu stim nici cine a hotărât suma asta si nici cine sunt cei care au acordat acești bani”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Consilierul local spune că nici în Protocolul de colaborare dintre Municipiul Timisoara si Asociația Pentru Promovarea Timisoarei, nu este prevăzută acordarea vreunui premiu în bani.

“Se menţionează într-adevăr ca vom onora anual câte o personalitate, dar nu scrie niciunde ca o vom onora cu 30.000 euro! (…)

Prin urmare, luând în considerare aceste documente care stau la baza acordării “Premiului Timişoara pentru Valori Europene”, dincolo de discuția referitoare la legalitatea sau nelegalitatea acordării celor 30.000 euro, cred că este profund imoral, necinstit din partea primarului Fritz să susțină că premiul constând în bani a fost înființat de către municipiul Timişoara!

Cât despre declarația lui Fritz privind așa zisul atac al Rusiei care vizează Timişoara şi pe primarul ei vremelnic, mă bufnește râsul! Liniștiți-vă, domnule Fritz, atacul Rusiei nu vă vizează pe dumneavoastră sau oraşul nostru ci pe Maia Sandu, iar gloanțele folosite împotriva preşedintelui Moldovei sunt fix gloanțele oferite pe tavă de dumneavoastră rușilor! Gloanțele sunt cei 30.000 euro, neaprobați de Consiliul Local! Sunt cei 30.000 euro, sumă pe care nu știm cine a hotărât să fie acordată si cu atât mai puțin cine a asigurat-o!

PS HCL 138/2023 a fost adoptat cu 20 de voturi si o abținere. Abținerea mi-a aparținut!„, a mai punctat Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.