Skip to main content

Au reînceput lucrările pe Centura Timișoara Sud! Stadiul investiției în momentul de față

Muncitorii au revenit din nou pe șantierul Centurii de Sud, după ce lucrările au fost oprite înainte de Crăciun.

Până la finalizarea contractului, în iulie 2024, antreprenorul s-a angajat să aibă o mobilizare mai mare și activitate mai intensă, în condițiile în care a finalizat alte proiecte de infrastructură din țară.

În momentul de față, stadiul lucrărilor a ajuns la 65%.

Antreprenorul care lucrează la centura de ocolire Timișoara Sud a reînceput astăzi munca pe șantier. Activitatea se concentrează pe structuri, în special la pasajele din zonele Freidorf, Chișoda și Moșnița Nouă. În ceea ce privește lucrările la terasamente, se face stabilizare cu lianți hidraulici în zona localității Moșnița Nouă și așternere de balast, pe un sector dintre Freidorf și DN 59 Timișoara – Șag. Atunci când condițiile meteorologice vor permite, se va continua cu lucrările la terasamente, aprovizionarea cu materialele necesare fiind făcută în ultima parte a anului trecut. Continuă și lucrările de relocare a rețelei de înaltă tensiune din zona localității Moșnița Nouă”, transmite DRDP Timișoara.

Centura Timișoara Sud va avea 25,69 de kilometri şi va avea următorul traseu: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin.

Pe șantierul Centurii de Sud lucrează o asociere de firme, SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) și SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL. Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au câștigat licitația organizată anul trecut de CNAIR, după rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. Contractul pentru continuarea lucrărilor la Centura Sud a fost semnat in 27 iunie 2023. Termenul de finalizare al lucrărilor este iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.