Skip to main content

Robu vrea liberali cu care să rezoneze, pe lista pentru Consiliul Local Timişoara! Pe cine îşi doreşte pe postul de viceprimar?

Liberalii din Timiş sunt optimişti în ceea ce priveşte rezultatele alegerilor locale de anul viitor, atât pentru Consiliul Judeţean, cât şi pentru Primăria Timişoara.

Asta mai ales în contextul în care Nicolae Robu şi Alin Nica au îngropat securea războiului, cel puţin la nivel declarativ, şi îşi unesc forţele pentru a câştiga tot ce se poate câştiga.

“Toate cercetările sociologice arată că domnul Robu are cele mai mari şanse să câştige Primpria Timişoara, iar decizia luată în unanimitate de BPJ nu face altceva decât să statueze o stare de fapt pe care cetăţenii Timişoarei o simt. Ca oameni, nu am fost întotdeauna aproapiaţi, am mai avut şi disensiuni de-a lungul timpului, însă această alăturare le poate provoca adversarilor noştri tentaţia de a aduce anumite declaraţii din trecut. Dar, faptul că ne vedeţi împreună înseamnă că suntem oameni raţionali, iar chestiunile de divergene pe care le-am avut în trecut sunt nesemnificative faţa de interesul Timişoarei”, a spus astăzi, Alin Nica, la prima conferinţă de presă la care a participat alături de Nicolae Robu, după trei ani.

De cealaltă parte, fostul primar al Timişoaei şi-a pus cenuşă în cap şi a recunoscut greşelile de comunicare pe care le-a făcut în ultimii ani de mandat.

CITEŞTE ŞI: Mașină, lovită de tren! Șoferul, un bărbat de 35 de ani, a ajuns la spital!

Le pune pe seama “conduitei copilăreşti” pe care a avut-o şi e a unei “doze de infantilism” pe care a păstrat-o.

Susţine însă că s-a schimbat complet şi nu va mai călca strâmb, nici în relaţia cu colegii de partid, nici în relaţia cu jurnaliştii.

Rămâne însă încrezător în şansele lui a obţine un nou mandat în fruntea Primăriei Timişoara şi exclude orice altă funcţie.

“Eu nu doresc să fiu orice, numai să fiu. Eu doresc să fiu primar. Voi lansa apelul către electorat să voteze şi lista la Consiliul Local, nu trebuie să fiu eu acolo, cu numele. Lumea ştie ca dacă eu sunt candidatul de primar, am nevoie şi de o majoritate în Consiliu, sau de cât mai mulţi consilieri”, a spus Nicolae Robu, când a fost întrebat dacă va deschide lista PNL pentru Consiliul Local.

Opinia îi este împărtăşită de preşedintele PNL Timiş care consideră că locul lui Robu este la Primărie, nu în Consiliul Local.

Cât despre lista de viitori consilieri, aceasta va avea la baza criterii clare: munca depusă în campaniile electorale şi loialitatea faţă de partid.

“Nu vrem să amăgim oamenii, să recurgem la şiretlicuri din astea, să ne punem cap de listă, doar ca să spunem că tragem lista. Nu vrem să minţim oamenii cu astfel de tertiprui (…) Cei candidează la Cconsiliul Local vor fi desemnaţi pe baza muncii depuse la toate tipurile de alegeri şi la toate muncile politice care sunt necesare pentru a avea succes şi la europarlamentare, şi la locale şi, apoi, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale. Munca este criterial principal. Şi domnul primar, şi eu şi colegii mei am învăţat din faptul că a promova anumiţi oameni care nu îndeplinesc aceste condiţii, doar pentru că se gudură pe lângă noi sau doar pentru că sunt oportunişti nu este sănătos nici pentru noi, ca şi partid, nici pentru cetăţeni”, a spus Alin Nica, preşedintele PNL Timiş.

Totuşi, lista de consilieri locali trebuie să fie şi pe placul lui Robu, care îşi doreşte oameni cu care să rezoneze.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Scandal ca la uşa cortului, în Primărie! Edilul încearcă să scoată cu forţa, din birou, un angajat

Cât despre funcţia de viceprimar, aceasta îi este rezervată lui Dan Diaconu.

“Doamna Roxana Iliescu are toată aprecierea mea, am spus-o în repetate rânduri, dar suntem în partide diferite. Viceprimar îl vreau pe domnul Dan Diaconu, cu care am făcut echipă bună (…) Evident că dacă accezi la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean sau de primar, trebuie să ai oameni pe care îi agreezi în Consiliu. Evident că eu nu voi accepta persoane cu care rezonez. Acestea sunt chestiuni de bun simţ”, a mai spus Robu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.