REZULTATE SLABE la simularea Bacalaureatului și Evaluării Naționale, în Timiș!

S-au afișat rezultatele simulărilor pe care le-au susținut elevii timișeni din clasele a VIII-a, a XI-a și a XII-a!

Aproape 15.000 de elevi din Timiș au susținut la începutul acestei luni simularea examenului de Bacalaureat sau a Evaluării Naționale. Notele obținute nu vor fi trecute în catalog, însă în acest fel atât profesorii cât și elevii își vor putea face o idee de stadiul de pregătire al acestora din urmă pentru examenele din vară. Iar concluzia este că mai trebuie lucrat, pentru că rezultatele sunt destul de proaste.

Din elevii de clasa a XII-a care au susținut simularea doar 32,85% au reușit să obțină note de trecere. Pentru această testare s-au înscris 5037 de elevi, din care 786 sunt cursanți la fără frecvență sau seral. Din numărul total de elevi înscriși, 1781 au absentat la minim o probă. Din totalul celor prezenți însă la simulare 2126 de elevi au luat note sub 5, alți 176 au luat note de trecere dar nu au reușit să obțină media 6, și doar 1040 au promovat. Acest număr înseamnă un procent de promovabilitate de doar 32,85%. Procentul este însă puțin mai mare decât anul trecut, când doar 30,19% din elevii de clasa a XII-a au reușit să obțină note de trecere la simulare.

În ceea ce privește elevii de clasa a XI-a, aceștia s-au descurcat cel mai bine la Limba și Literatura Română. 50,33% dintre cei care au susținut examenul (3.658 elevi) au luat note mai mari de 5. În ceea ce privește limba maternă, s-au înscris 154 de elevi, iar dintre aceștia 65,58% au promovat testarea. Proba obligatorie a profilului le-a dat bătăi de cap elevilor, aici din cei 3501 elevi care s-au înscris, doar 44,10% au promovat examenul.

Elevii de clasa a VIII-a au reușit să obțină cele mai bune rezultate, și anume promovabilitatea este de aproape 50%, la nivelul județului Timiș. Din cei 4.655 de elevi doar unul singur a reușit să obțină media 10, însă per total la nivelul județuli s-au înregistrat 37 de note de 10, cele mai multe la matematică (32). Totuși, aceasta este materia care i-a încurcat pe cei mai mulți dintre candidați, și anume doar 39,45% din elevii care au susținut testarea la această disciplină au reușit să obțină note de trecere. La Limba Română, procentul de promovabilitatea este însă mai ridicat, și anume 63,47%. Și la limba maternă promovabilitatea este mare, 80,9% dintre elevi au luat note mai mari de 5. Mai exact procentul de promovabilitate la clasa a VIII-a este de 49,5%,

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.