Revin ploile şi furtunile! ANM a emis două coduri, galben şi portocaliu de vijelii, grindină şi vânt puternic!

Meteorologii au emis două noi avertizări de instabilitate atmosfertică accentuată, cod portocaliu şi cod galben pentru mai multe judeţe din ţară.

Codul galben a intrat deja în vigoare de la ora 12.00 şi este valabil până miercuri dimineaţa la ora 10.00. Vizate sunt mai multe judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării, între acestea este şi Timişul.

În acest interval, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Totodată, codul portocaliu de instabilitate atmosferică urmează să intre în vigoare de la ora 16.00 şi este valabil tot până miercuri. Vizează în special zona muntoasă, în şi zona Banatului, precum Caraşul, dar şi o parte din judeţul Timiş.

Conform meteorologilor, vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.