Skip to main content

Responsabilii cu deszăpezirea județului, convocați de urgență

Ninsorile și gerul anunțate pentru județul Timiș au pus pe jar conducerea CJT.

Vicepreședintele instituției, Roxana Iliescu, i-a convocat de urgență, în această după-amiază pe responsabilii cu deszăpezirea drumurilor județene. Este vorba despre reprezentanții celor 5 firme care au contracte cu CJT, pentru întreținerea șoselelor pe timp de iarnă.

zapadadrum

Roxana Iliescu a vrut să afle cât de pregătite sunt aceste companii pentru a face față unor situații care ar putea bloca județul.

Județul Timiș este împărțit în șase sectoare, de care sunt responsabile cinci firme. Vicepreședintele CJT a solicitat astăzi societăților respective să prezinte situația din teren.  Roxana Iliescu a vrut să știe care este numărul ultilajelor care acționează pe șoselele din Timiș la această oră dar și care este starea drumurilor și cum se circulă la această oră.  

Consiliul Județean a încheiat șase contracte de deszăpezire. De zona Sânnicolau este responsabilă firma SC GROUP DCM, pe o lungime de 154,8 km (valoarea contractului: 908.506.76 lei), cea de-a doua zonă, Pișchia, este în responsabilitatea celor de la SC MNG TRANS și are o suprafață de 157,7 kilometri (valoarea contractului: 1.333.574,02 lei). De zona a treia, zona Gătaia se ocupă SC AXELA CONSTRCȚII, și cuprinde 233,3 km de drum (valoarea contractului: 1.371.835,13 lei), de zona a patra, Buziaș, este responsabilă firma SC TEHNOCER , iar lungimea drumurilor este de 151,5 km (valoarea contractului: 1.243.786,80 lei), de zona Lugojului sau zona cinci se oucpă firma SC COMPACT PRODUCT și are 154,3 km de drum (valoarea contractului: 1.446.662,40 lei), iar de ultima zonă, zona șase – Făget, este cea mai mare, aici sunt 284,4 km de drum și se ocupă firma SC TEHNOCER, cea care este responsabilă și de cea de-a patra zonă iar valoarea contractului pentru acest sector este de 2.823.816,17 lei.

Consiliul Județean a încheiat contractele de deszăpezire cu cele cinci firme în urmă cu trei ani iar acestea sunt valabile pentru patru ani. Aceasta este însă ultima iarnă în care societățile respective se vor mai ocupa de curățarea drumurilor de zăpadă, iar anul acesta va fi organizată o licitație nouă.

Anul trecut Consiliul Județean Timiș a plătit 3 milioane de lei pentru deszăpezirea șoselelor din județ.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.