Ea este eleva din Timișoara pentru care se bat marile universități din Anglia! Va merge să studieze la Oxford

| Alice TRIFU | | 4 Comentarii

Iulia Florișteanu trăiește experiența vieții ei! Astăzi a aflat că a fost admisă la cea mai importantă universitate din Anglia! 

Din toamnă își va împlini visul ce-l are încă din copilărie: să studieze la Oxford. Pe lângă celebra unitate de învățământ superior, tânăra ce învață la Colegiul Național Bănățean a fost admisă la încă trei universități de prestigiu din Regatul Unit, și este cât pe ce să fie acceptată și la a cincea.

floristeanu

În timp ce alți elevi abia așteptau să ia vacanța, Iulia se gândea deja să plece să studieze în Anglia. Se întâmpla cu ani buni în urmă, atunci când adolescenta de acum avea doar 11 ani. La vremea respectivă le-a spus părinților că i-ar plăcea să plece din țară, iar aceștia i-au dat posibilitatea să vadă Londra, pe care a îndrăgit-o imediat. Astfel, ani mai târziu a decis să aplice la mai multe universități din Regatul Unit. S-a gândit la Imperial College London, la University College London, la University of Edinburgh și University of York. În final, la momentul interviului a bifat și Oxford, deși inițial colegiul nu-și găsea locul în planurile ei.

Eu inițial nu am vrut să dau acolo, pentru că erau multe prejudecăți, din povești. Se spune că e un loc unde merg doar snobii, un loc în care n-au cum să mă accepte pentru că sunt din România. Aveam voie să aplic la cinci universități și aveam patru la care erau cursuri care îmi plăceau, și am zis să pun Oxford a cincea, pentru că mai era acea opțiune, deși eu eram aproape decisă să merg la Imperial College, unde am susținut interviul”, povestește Iulia Florișteanu.

Pregătirea tinerei eleve de la CNB a făcut însă ca așteptările să-i fie depășite. De la patru din cele cinci universități a primit deja răspuns, toate fiindu-i favorabile. Astăzi, în ora de fizică, au sunat-o și cei de la Oxford pentru a-i da vestea cea bună.

Am aflat astăzi, eram în ora de fizică și a fost un moment foarte fain pentru că și invitația la interviu am primit-o tot într-o miercuri, în ora de fizică. N-am crezut, chiar n-am crezut ca mă vor accepta la Oxford, pentru că acolo eram 20-30 de copii pe două-trei locuri și auzisem foarte multe povești despre cum ei preferă studenții lor. A fost extraordinar”, a spus vizibil emoționată eleva, care povestește că mama a început să plângă când a aflat vestea.

Toți colegii au sărit pe ea pentru a o felicita, iar profesorii s-au înghesuit să-i ureze tot ce e mai bun, iar oportunitatea pe care i-a oferit-o celebrul colegiu britanic este de nerefuzat.

Faptul că Iulia va merge la Oxford e o recunoaștere a calității educației și, pe de altă parte, a faptului că performanța în educație presupune elevi care să se implice în activitățile școlare, dar și în cele extrașcolare. Cred că este un stimulent pentru generațiile următoare la muncă, onestitate și devotament”, a spus directorul Colegiului Național Bănățean, Sorin Ionescu.

Din toamnă, la Oxford, Iulia Florișteanu va studia Biologia.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentarii (4)

  • Felicitari Iuliei si success in drumul ei mai departe. Acestea fiind zise, de ce trebuie sa fim ridicoli cu astfel de titluri si articole scrise cu atata emfaza si prost gust? Colegiul Banatean este implicat in o serie de proiecte cu Universitatea Oxford, printre care si comercializarea produselor Oxford (dictionare, licente de traduceri, etc.) si parte a acestei relatii este introducerea elevilor Colegiului in sistemul de recrutare. Evident ca nu ajung acolo decat copiii cu rezultate bune, dar de aici pana la „bataia” dintre universitati e drum lung… Tot asa cum a fost si cu singura limba vorbita la microsoft care in fudulia noastra prosteasca era evident romana. Tot respectul pentru copiii astia si sansa pe care o primesc sa porneasca in viata, dar hai sa scriem despre meritele lor mai mult si sa facem mai putina propaganda exagerata ca nu da bine. Mai ales intr-un articol care se doreste a fi despre intelect.

  • Felicitări pentru reusita si fata mea a reusit anul trecut este anul intai la Oxford la fizica si ea a fost acceptată la 5 universitati dar sa sti ca de acum incepe greul si sa nu dai inapoi cu nimic sa ai multa putere si vointa ca o sa ai nevoie .Bravo Inca o data

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.