Replică la replică! Fritz îi spune lui Simonis că a uitat de ce l-au trimis timişorenii, la Bucureşti

Primarul Timişoarei iese din nou la rampă, după ce deputatul PSD, l-a acuzat că pune beţe în roate pentru un proiect uriaş.

Este vorba despre investiţia de 300 de milioane de euro fără TVA, în modernizarea căii ferate Timişoara-Caransebeş.

După ce Fritz a spus că proiectul are nevoie de îmbunătăţiri, Alfred Simonis l-a atacat, spunând că îşi ascunde nerealizările în spatele unor critici nefondate.

CITEŞTE ŞI: Două oferte pentru proiectarea celei mai noi radiale din Timișoara! Va face legătura între strada Gării și viitoarea Centură Vest

Acum, a venit rândul lui Fritz să îi dea replica deputatului PSD.

„Am citit cu surprindere declarațiile belicoase ale dlui deputat PSD, Alfred Simonis, în care îmi reproșa că pun „bețe în roate” proiectului de modernizare a căii ferate din Timișoara. Declarasem ieri la conferință de presă că susțin proiectul, dar că este nevoie de un dialog cu Timișoara pentru a aduce claritate și îmbunătățiri documentației tehnice care se va elabora în următoarele luni. Cum să catalogheze un (social) democrat o invitație la dialog ca „bețe în roate”? Domnul deputat a petrecut prea mult timp la București dacă crede că timișorenii vor accepta ca un proiect care e abia în stadiul de studiu de fezabilitate să fie dezvoltat mai departe fără implicarea și consultarea lor”, transmite Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Edilul susţine că apelul lui a fost o invitaţie la dialog între CFR, Ministerul Transporturilor, echipa de proiectare, Primăria Timișoara și timișoreni.

CITEŞTE ŞI: Spargeri pe bandă rulantă, date de un tânăr de 17 ani! Acum a ajuns în Arestul Poliției

Şi asta pentru că dublarea căii ferate în Timișoara poate să devină un avantaj strategic de noi legături pentru oraș – sau o cortină de fier care desparte orașul în două, dacă e prost planificat și executat.   

“În loc să sară în sus cu declarații politice, PSD ar fi bine să accepte realitatea administrativă, că un astfel de proiect mamut trebuie dezvoltat cu toți actorii implicați, inclusiv cu Primăria și mai ales cu timișorenii. În loc să fie bosumflat că primarul a îndrăznit să aibă o poziție nuanțată față de proiect, îl invităm pe domnul deputat Simonis să asculte fără aroganță observațiile pertinente din administrația locală și grijile societății civile. Asta dacă nu a uitat că timișorenii l-au trimis la București ca să reprezinte interesele lor, nu să apere orgoliile de partid”, a concluzionat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.