Skip to main content

„Remember Enescu”, violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea, concertează la Viena și Budapesta

Universitatea de Vest anunță organizarea ultimelor două evenimente sub genericul „Remember Enescu”, în care evoluează violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea.

Astfel, în 27 noiembrie, cu începere de la ora 19.00, la ICR Viena va avea loc concertul de muzică clasică „Remember Enescu”, iar a doua zi, în 28 noiembrie, tot de la ora 19.00, va avea loc concertul de la Teatrul Național de Dans din Budapesta.

Pentru ambele evenimente accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Viena este una dintre destinațiile culturale în care muzica clasică este cu adevărat la ea acasă și sunt foarte bucuros că alături de pianista Sînziana Mircea vom duce publicului cele mai frumoase creații muzicale ale lui George Enescu și compozitorilor universali. Acest turneu european, care face parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, este un prilej foarte bun de a promova valorile naționale, a promova România ca o destinație culturală de top, dar și Timișoara, în mod special, care este un adevărat oraș al culturii”, declară Alexandru Tomescu.

Mă bucur să-l salut la Viena, la încheierea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, la care anul acesta participă și ansamblul orchestral și coral al Operei Naționale Române, pe maestrul Alexandru Tomescu. El este unul din marii violoniști europeni care-și regăsește de fiecare dată în Capitala Austriei, una din marile metropole muzicale ale lumii, locul și rolul, ilustre, alături de o binemeritată recunoștință publică. Recitalul domniei sale, împreună cu pianista Sînziana Mircea, la ICR Viena, este rezultatul unei ample și susținute colaborări între Ambasada României în Austria, ICR Viena și Universitatea de Vest din Timișoara, pusă sub semnul astral al Capitalei Culturale Europene, Timișoara 2023, și al legăturilor istorice strânse dintre țările noastre, oricât ar fi de puse uneori la încercare”, declară Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria.

Promovarea culturii române, mai ales în anul în care Timișoara este capitală europeană a culturii, aduce oamenii împreună, prin forța muzicii și a artei, indiferent de locul în care trăiesc. Universitatea de Vest din Timișoara este parte activă a acestui proiect, pentru care informarea și educarea publicului în zona culturală este un demers continuu. Suntem onorați că împreună cu partenerii noștri, Ambasada României în Austria, cu domnul Ambasador Emil Hurezeanu, dar și cu Institutul Cultural Român, putem sărbători Ziua Națională a României cu un adevărat regal muzical, susținut de doi dintre cei mai valoroși artiști români, de anvergură mondială, violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea”, spune prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara.

Proiectul este produs de Fundația Culturală „Remember Enescu” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.