Skip to main content

„Remember Enescu”, violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea, concertează la Viena și Budapesta

A fi om!

Universitatea de Vest anunță organizarea ultimelor două evenimente sub genericul „Remember Enescu”, în care evoluează violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea.

Astfel, în 27 noiembrie, cu începere de la ora 19.00, la ICR Viena va avea loc concertul de muzică clasică „Remember Enescu”, iar a doua zi, în 28 noiembrie, tot de la ora 19.00, va avea loc concertul de la Teatrul Național de Dans din Budapesta.

Pentru ambele evenimente accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Viena este una dintre destinațiile culturale în care muzica clasică este cu adevărat la ea acasă și sunt foarte bucuros că alături de pianista Sînziana Mircea vom duce publicului cele mai frumoase creații muzicale ale lui George Enescu și compozitorilor universali. Acest turneu european, care face parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, este un prilej foarte bun de a promova valorile naționale, a promova România ca o destinație culturală de top, dar și Timișoara, în mod special, care este un adevărat oraș al culturii”, declară Alexandru Tomescu.

Mă bucur să-l salut la Viena, la încheierea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, la care anul acesta participă și ansamblul orchestral și coral al Operei Naționale Române, pe maestrul Alexandru Tomescu. El este unul din marii violoniști europeni care-și regăsește de fiecare dată în Capitala Austriei, una din marile metropole muzicale ale lumii, locul și rolul, ilustre, alături de o binemeritată recunoștință publică. Recitalul domniei sale, împreună cu pianista Sînziana Mircea, la ICR Viena, este rezultatul unei ample și susținute colaborări între Ambasada României în Austria, ICR Viena și Universitatea de Vest din Timișoara, pusă sub semnul astral al Capitalei Culturale Europene, Timișoara 2023, și al legăturilor istorice strânse dintre țările noastre, oricât ar fi de puse uneori la încercare”, declară Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria.

Promovarea culturii române, mai ales în anul în care Timișoara este capitală europeană a culturii, aduce oamenii împreună, prin forța muzicii și a artei, indiferent de locul în care trăiesc. Universitatea de Vest din Timișoara este parte activă a acestui proiect, pentru care informarea și educarea publicului în zona culturală este un demers continuu. Suntem onorați că împreună cu partenerii noștri, Ambasada României în Austria, cu domnul Ambasador Emil Hurezeanu, dar și cu Institutul Cultural Român, putem sărbători Ziua Națională a României cu un adevărat regal muzical, susținut de doi dintre cei mai valoroși artiști români, de anvergură mondială, violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea”, spune prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara.

Proiectul este produs de Fundația Culturală „Remember Enescu” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.