Skip to main content

Reacţia Primăriei Timişoara, acuzată că încalcă protocolul cu UVT: Timişoara
nu are nevoie de gelozii universitare

A fi om!

Criticată pentru că ar fi atrbuit realizarea unei analize privind nevoile învăţământului din Timişoara, Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, Primăria Timişoara oferă explicaţii.

Reprezentanţii municipalităţii spun că studiul a fost atribuit prin achiziţie directă, nu prin încredinţare directă, aşa cum a anunţat UVT.

În plus, Universitatea din Timişoara nici nu s-a arătat interesată să facă această analiză, care a fost anunţată, atât pe site-ul Primăriei cât şi în Sistemul Naţional de Achiziţii Publice.

Reafirmăm faptul că pentru Primăria Municipiului Timișoara, universitățile timișorene sunt și rămân parteneri pe care ne bazăm în dezvoltarea și modernizarea Timișoarei. În cazul UVT, această încredere s-a materializat în ultimele luni, atât prin proiecte de natură intelectuală, cât și proiecte de infrastructură sau evenimente”, transmite Primăria Timişoara, care punctează şi banii alocaţi către UVT.

  • Finanțarea cu 800.000 lei din bugetul local a contribuției UVT la programul cultural Capitală Europeană a Culturii;
  • Finanțarea, pentru prima oară, a Barometrului de Calitate a Vieții în Municipiul Timișoara, în valoare de aproximativ 160.000 lei, care va fi prezentat săptămâna viitoare;
  • Darea în administrare către UVT a bazei sportive de pe Splaiul Tudor Vladimirescu 17A;
  • Colaborarea excelentă în vederea realizării primei Strategii de Smart City și Transformare Digitală a Municipiului Timișoara;
  • Susținerea Primăriei pentru organizarea congresului ECIS găzduit de UVT.

Ne-am fi dorit ca UVT să depună ofertă pentru achiziția studiului pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Timișoara. De altfel, au existat de-a lungul anului trecut mai multe discuții între Primărie și UVT despre această temă. Universitatea din Cluj a fost singura care s-a arătat interesată de anunțul Primăriei. Competiția intelectuală este esențială, atât în sistemul universitar, cât și pentru asigurarea calității serviciilor de care vor beneficia timișorenii”, mai transmite PMT.

Reprezentanţii municipalităţii mai speră ca UVT nu ar vrea să pretindă un monopol bazat strict pe identitatea locală. Şi transmit că sunt de înţeles ambițiile politice ale conducerii universității şi consideră că ele nu vor interveni în excelentul parteneriat de care se bucură cele două instituții.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

primaria tm
Mâine, în prima parte a zilei, la Timișoara, sunt programate lucrări de mentenanță la rețeaua electrică, ceea ce va face ca alimentarea cu curent să fie întreruptă.
Pe 24 ianuarie se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor şi este zi liberă legală, angajaţii vor avea trei zile libere consecutive, dacă luăm în calcul şi sâmbăta şi duminica.
În perioada 8-9 martie 2025, comuna Ghiroda devine din nou destinația preferată a iubitorilor de miere și apicultură, găzduind cea de-a XIV-a ediție a Târgului Apicol de Primăvară Internațional.
Volumul „Păturica roz. Întemniţat în China comunistă”, semnat de Marius Balo, o poveste autobiografică ce pornește de la experiențele traumatizante ale unui profesor român în detenția din China, timp de opt ani, va fi lansat sâmbătă, la Timișoara.
Undă verde pentru o investiție de peste 20 de milioane de lei a Consiliului Județean Timiș. Este vorba despre reabilitarea Bibliotecii Județene, unde vor fi efectuate atât intervenții la nivelul structurii și a componentelor arhitecturale, cât și la șarpantă și la fațadă.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță începerea înscrierilor la cursul GRATUIT de marketing online.