Skip to main content

Reacţia preşedintelui CJT, în cazul fetiţei moarte în casa asistentei maternale! Ce spune Nica, despre problemele descoperite la Direcţia de Protecţie a Copilului?

La aproape două luni de când o fetiţă de 4 ani, aflată în grija unei asistente maternale din Maşloc a murit, după ce ar fi căzut din pat, rezultatele concrete ale anchetelor demarate de diverse instituţii încă se lasă aşteptate.

Singurii care au finalizat cercetările sunt cei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție care au găsit mai multe nereguli în activitatea DGASPC, care are rolul de a monitoriza plasamentul micuţilor abandonaţi.

Tocmai de aceea, reprezentanţii ANPDCA spun că sunt necesare sancţiuni disciplinare şi chiar demiterea conducerii de la Protecția Copilului, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Timiş.

CITEŞTE ŞI: Anchetă de proporţii, după ce patru oameni, printre care şi doi copilaşi, au ajuns la spital, intoxicaţi cu o soluţie periculoasă!

Doar că, toate concluziile şi propunerile de măsuri care ar trebui luate au fost trimise presei, nu şi celor care ar trebui să le implementeze, după cum spune preşedintele CJT.

„Am văzut comunicatul de presă, dar aşteptăm raportul. Nu putem lua decizii după comunicate de presă. Noi avem şi o anchetă administrativă în curs, există şi o cercetare disciplinară, cu privire la asistentul maternal, iar după ce toate aceste anchete vor fi finalizate, vom putea să luăm şi noi o decizie, din punct de vedere administrativ, dacă se impune. În acelaşi timp aşteptăm şi cercetarea penală dispusă de Poliţie şi de organele judiciare, ca să ne edificăm asupra cauzelor care au produs nefericitul eveniment (…) Nu poţi să demiţi un funcţionar public, pe baza unui comunicat de presă al unei Agenţii care nu are corespondenţă ierarhică cu instituţia noastră. Aşa, poate veni oricine, să spună orice, să facă comunicate de presă, iar noi, dacă luăm decizia în baza acelor chestiuni, pierdem în instanţă. Funcţionarul public ne contestă şi nu este o decizie care să stea în picioare. Trebuie să facem nişte paşi conform legii, atunci când dispunem o sancţiune disciplinară împotriva unui funcţionar public”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pentru Sursa de Vest.

Fetiţa de 4 ani, aflată, alături de alţi doi minori, în grija unei asistente maternale din Maşloc a murit în dimineaţă zilei de 7 decembrie 2023.

Femeia de 71 de ani, le-a spus anchetatorilor că micuţa căzuse, în timpul nopţii, între pat şi dulap, unde a fost găsită imediat.

Pe moment, copila nu ar fi acuzat stări de rău, însă dimineaţă, după ce a mâncat, a început să vomite şi a leşinat.

Asistenta maternală a sunat la 112 dar, din păcate, medicii care au ajuns imediat la locuinţa respectivă, nu au mai putut face nimic, decât să declare decesul.

În urma necropsiei, s-a stabilit că atunci când a căzut, fetiţa s-a lovit la cap, ceea ce i-a provocat un hematom care în cele din urmă a dus la o hemoragie craniană din cauza căreia a murit.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.