Skip to main content

Reacția lui Grindeanu după lamentările lui Fritz: Noua Ordonanță nu îl împiedică să facă investiții ce țin de dezvoltarea orașului, în schimb îl împiedică sa facă chermeze la final de an!

Sorin Grindeanu reacționează după ce primarul Timișoarei, Dominic Fritz s-a plâns că Guvernul împiedică investițiile cu ”Ordonanța austerității” până la sfârșitul anului.

Grindeanu a explicat faptul că noua Ordonanță îl împiedică pe Fritz doar să facă chermeze la final de an din bani publici, în timp ce investiții pentru dezvoltarea orașului poate să facă fără nicio problemă.

Eu știu că președintele Camerei Deputaților împreună cu ceilalți parlamentari de Timiș au reușit un lucru important și anume faptul să fie exceptate cheltuielile legate de Timișoara, capitală culturală. Doi, aceste lucruri nu se țin sau nu vizează investiții. Dacă domnul Fritz vrea să facă chermeză pe sfârșit de an, să cheltuiască bani publici ca să facă tot felul de chermeze, am zis bine, uite că avem această ordonanță care nu ii da voie, dacă vrea să facă investiții și lucruri care țin de dezvoltarea orașului, nu-l oprește această ordonanță”, spune Sorin Grindeanu.

Totodată, ministrul a precizat că proiectul privind Capitala Europeană a Culturii nu este afectat de textul Ordonanței privind măsurile de austeritate.

Și doi Timișoara, capitală culturală nu este afectat, repet, și asta din datorită intervenției în primul rând a președintelui Camerei Deputaților”, a mai punctat Grindeanu.

După ce a criticat dur noua Ordonanţă a austerităţii, primarul Dominuc Fritz a spus că de fapt nu o înţelege şi nici nu ştie care este forma ei finală, pentru că nu a urmărit amendamentele care au fost depuse.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.