Skip to main content

Reacţia fraţilor Cristescu, după ce Fritz le-a cerut, în instanţă, 11 milioane de lei: Primăria a acţionat contrar practicilor uzuale

După ce primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat public, că a dat în judecată firma care a administrat parcarea din spatele magazinului Bega în ultimii ani, conducerea societăţii vine cu precizări.

Reprezentanţii SC Bega Turism, deţinută de Emil şi Marius Cristesc, spun că au aflat din presă că municipalitatea vrea aproape 11 milioane de lei, pentru că ar fi administrat ilegal acel teren. în ultimii trei ani.

CITEŞTE ŞI: Primul stadion din Timişoara post decembristă prinde contur! A fost semnat contractul pentru ridicarea construţiei de tip Lego, din Calea Buziaşului

Ei precizează că parcarea, pe care au construit-o în 2016, a funcţionat perfect legal, până în momentul în care instanţele de judecată au decis că proprietarul de drept este Primăria Timişoara şi că au intenţionat să facă şi alte investiţii, doar că municipalitatea le-a pus beţe în roate.

“Societatea BEGA Turism SA și-a exprimat, la scurt timp după momentul dobândirii Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului parcării și intabularea acestuia, dorința de a amenaja aici o parcare supraetajată, demers care a fost blocat de municipalitate. Subiectul parcării a fost abordat ulterior în repetate rânduri, din dorința de a susține nevoile comunității și de a pune la dispoziție administrației publice locale sprijinul necesar atât în proiectare, cât și în dezvoltare, o dorință de colaborare și coordonare care nu a avut răspuns. Mai departe, parcarea a funcționat cu un sistem confortabil, care permitea nu doar vizitatorilor centrului să parcheze, fiind deseori ales și de locuitorii riverani”, se arată într-un comunicat de presă transmis de SC Bega Turism.

Ba mai mult, conducerea societăţii spune că în momentul în care sentinţa judecătorilor de la ÎCCJ a rămas definitivă, a făcut toţi paşii pentru predarea terenului către Primărie.

Iar despre demersul primarului, care cere în instanţă, aproape 11 milioane de lei, pentru ultimii trei în care SC Bega Turism a administrat parcarea, reprezentanţii firmei spun că este nefondat şi încalcă practicile uzuale.

“Până la data comunicatului de presă transmis luni, 29 mai 2023, de către Primăria Timișoara, societatea BEGA Turism SA nu a avut și nu are nici în continuare cunoștință de nicio notificare sau acțiune în instanță a Primăriei Timișoara cu privire la solicitarea de posibile daune legate de folosința parcării în discuție, administrația publică locală acționând, prin demersul său, contrar practicilor uzuale.  Totodată, apreciem că sumele vehiculate nu pot fi justificate în mod legal, deoarece Primăria Timișoara nu a avut niciun drept legal asupra parcării, până în momentul pronunțării hotărârii Înaltei Curți 5499 din 16.11.2022.  BEGA Turism SA urmărește cu interes evoluția situației și se poziționează cu deschidere pentru o comunicare transparentă”, se mai arată în comunicatul SC Bega Turism.

CITEŞTE ŞI: Alertă în Timişoara şi în comunele limitrofe! Autorităţile le cer locuitorilor să se adăpostească, pentru că vor fi fenomene meteo periculoase

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.