Skip to main content

Reacţia doctorului Musta, la demisiile în lanţ, ale cadrelor medicale: Boala o putem lua și noi din oraș, nu doar din spital!

A fi om!

Medicul care a salvat zeci de bolnavi de coronavirus, la Timișoara, face un apel către toți colegii săi de breaslă.

Virgil Musta le cere medicilor să nu intre în panică și să nu ia măsuri pripite, în contextul în care, în ultimele zile, mai mulți angajați din sistemul sanitar și-au dat demisia. 

Știu că și noi suntem oameni, avem și noi familii, iar mijloacele și modul în care lucrăm în aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori. Dar, ACUM este nevoie mai mult ca niciodată de noi! Nu avem o profesie oarecare, știam de la început că implică multe responsabilități și riscuri, dar ne-am ales-o „la bine și la greu”! Trebuie să acționăm inteligent și într-adevăr să protejăm colegii care intră în grupele de risc, dar ceilalți mai devreme sau mai târziu probabil tot vor face boala, și mulți dintre ei vor trece prin boală fără să știe (la fel ca restul populației, de altfel). Până la urmă, boala o putem lua și noi din oraș, nu doar din spital. În plus, din tot ce știm până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid”, a spus doctorul Virgil Musta.

La Spitalul CFR din Timișoara, în ultimele zile peste 10 asistente și infirmiere și-au dat demisia în bloc, din cauza lipsei echipamentelor de protecție. Spitalul CFR este în linia a doua a ”planului alb”, în lupta cu pandemia de coronavirus.

Doctorul Virgil Musta a stat însă de vorbă cu colegii lui de la Spitalul CFR pentru a liniști personalul medical.

Am stat de vorbă cu colegii de la Spitalul CFR şi le-am explicat că sarcina noastră este acum de a trata bolnavii, nu de a intra în panică. Le-am spus că au circuitele interne bine făcute, astfel că nu există niciun risc de infectare. Le-am spus de asemenea că, dacă au nevoie de sprijinul nostru, îi vom ajuta, cu tot ce putem”, a mai spus Musta. 

Doctorul care tratează bolnavii de coronavirus la Timișoara le cere colegilor săi, să rămână uniți în această perioadă grea.

În profesia noastră suntem obișnuiți cu diverse boli, multe care pot avea consecințe mult mai grave. Nu intrați în panică, nu luați decizii pripite acum când oamenii au nevoie de noi toți! În spitale, dacă se respectă măsurile de protecție riscurile sunt mai mici decât în exterior. Solicitați echipamente de protecție, solicitați-vă drepturile, solicitați ajutor, dar rămâneți uniți, rămâneți „pe baricade”, vom depăși împreună această perioadă. Sunt onorat că fac parte din această breaslă, am văzut și văd zilnic colegi care în aceste momente, în condiții foarte grele de lucru, își fac datoria și dau încredere și celor din jurul lor să meargă mai departe, să nu renunțe. Dumnezeu să ne dea înțelepciunea de a face ce trebuie și ce este mai bine pentru TOȚI! Numai împreună vom reuși!”, a mai spus doctorul Virgil Musta.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii din vestul țării efectuează ample misiuni de căutare, după ce un tânăr din județul Hunedoara a dispărut fără urmă și a fost dat în urmărire națională.
Direcţia de Asistenţă Socială Timișoara anunță că începând din 14 ianuarie va începe să facă plățile pentru ajutoarele de încălzire și a suplimentului pentru energie.
Leii din Banat iau startul în partea a doua a sezonului regular. Ei joacă pe terenul formației FC Argeș Pitești, în etapa a XVI-a a Ligii Naționale, prima din retur.
Accident grav, la Timișoara, provocat de un șofer neatent, care a lovit în plin un pieton ce traversa strada regulamentar.
Profesorii și învățătorii din județul Timiș care fac naveta riscă să rămână fără decontarea cheltuielilor de transport, după ce Primăriile au transmis unităților de învățământ că aceste plăți nu mai sunt posibile.