Skip to main content

Răfuială în Primăria Săcălaz! După răscoala localnicilor, edilul a început epurările în instituţie!

Revolta localnicilor din Săcălaz, care au mers zilele trecute, cu jalba în proţap la Primărie, să ceară explicaţii pentru problemele din comună, face o primă victimă.

Mădălina Enea, al cărei soţ s-a numărat printre cei revoltaţi, a fost dată afară, la comanda  edilului Nicu Viorel.

Concidenţă sau nu, femeia, a primit preavizul de concediere, la scurt timp după ce grupul omenilor nemulţumiţi de prestaţia edilului a părăsit biroul acestuia.

“Eu cred că are legătură şi cu asta, dar şi cu faptul că eu îmi văd de treabă şi nu intru în jocurile din Primărie. Spre exemplu, în ultima perioadă mi-a tot spus să nu îi dau domnului viceprimar niciun document pe care mi-l cere, însă nu mi-a dat vreo dispoziţie scrisă în acest sens. M-a ameninţat în repetate rânduri că mă dă afară dacă nu îl ascult, deşi ceea ce îmi cerea el era în contradicţie cu atribuţiile mele de serviciu. Acum, iată că şi-a pus ameninţările în practică şi m-a dat afară”, a declarat pentru Sursa de Vest, Mădălina Enea.

Femeia era angajată la ACoR (Asociaţia Comunelor şi Oraşelor din România), pe postul de funcţionar administrativ, iar în baza unui acord, lucrează la Primăria Săcălaz.

Aceasta este o practică uzuală, pentru primăriile care au deficit de personal, dar nu pot face angajări directe.

Primarul recomandă celor de la ACoR angajarea unei anumite persoane, pentru care salariul este plătit din bugetul local, iar aceasta lucrează în primărie.

Şi tot primarul decide încetarea contractului de muncă, atunci când vrea.

Aşa se face că din cei 17 angajaţi de la ACoR care lucrează la Primăria Săcălaz, doar Mădălina Enea a fost dată afară,

“Am primit o adresă de la comuna Săcălaz, semnată de domnul primar, în care scrie că din cauza unor considerente economice, renunţă la cooperarea pe această funcţie şi noi i-am dat preaviz doamnei. Documentul o vizează doar pe doamna în cauză, iar justificarea este că nu mai au resursele financiare necesare acestei colaborări”, a explicat Ioan Sorincău, preşedintele ACoR Timiş.

Nu este pentru prima dată când primarul din Săcălaz dă afară angajaţi care nu îi împărtăşesc opiniile.

Pe rolul instanţelor de judecată sunt mai multe procese deschise de funcţionari care au fost concediaţi fără motiv.

Cel mai recent caz este al Biancăi Pecican, care a fost dată afară pentru că a refuzat să semneze procesele verbale de recepţie a unor lucrări, fără niciun document justificativ.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.