Skip to main content

Răfuială în Primăria Săcălaz! După răscoala localnicilor, edilul a început epurările în instituţie!

Revolta localnicilor din Săcălaz, care au mers zilele trecute, cu jalba în proţap la Primărie, să ceară explicaţii pentru problemele din comună, face o primă victimă.

Mădălina Enea, al cărei soţ s-a numărat printre cei revoltaţi, a fost dată afară, la comanda  edilului Nicu Viorel.

Concidenţă sau nu, femeia, a primit preavizul de concediere, la scurt timp după ce grupul omenilor nemulţumiţi de prestaţia edilului a părăsit biroul acestuia.

“Eu cred că are legătură şi cu asta, dar şi cu faptul că eu îmi văd de treabă şi nu intru în jocurile din Primărie. Spre exemplu, în ultima perioadă mi-a tot spus să nu îi dau domnului viceprimar niciun document pe care mi-l cere, însă nu mi-a dat vreo dispoziţie scrisă în acest sens. M-a ameninţat în repetate rânduri că mă dă afară dacă nu îl ascult, deşi ceea ce îmi cerea el era în contradicţie cu atribuţiile mele de serviciu. Acum, iată că şi-a pus ameninţările în practică şi m-a dat afară”, a declarat pentru Sursa de Vest, Mădălina Enea.

Femeia era angajată la ACoR (Asociaţia Comunelor şi Oraşelor din România), pe postul de funcţionar administrativ, iar în baza unui acord, lucrează la Primăria Săcălaz.

Aceasta este o practică uzuală, pentru primăriile care au deficit de personal, dar nu pot face angajări directe.

Primarul recomandă celor de la ACoR angajarea unei anumite persoane, pentru care salariul este plătit din bugetul local, iar aceasta lucrează în primărie.

Şi tot primarul decide încetarea contractului de muncă, atunci când vrea.

Aşa se face că din cei 17 angajaţi de la ACoR care lucrează la Primăria Săcălaz, doar Mădălina Enea a fost dată afară,

“Am primit o adresă de la comuna Săcălaz, semnată de domnul primar, în care scrie că din cauza unor considerente economice, renunţă la cooperarea pe această funcţie şi noi i-am dat preaviz doamnei. Documentul o vizează doar pe doamna în cauză, iar justificarea este că nu mai au resursele financiare necesare acestei colaborări”, a explicat Ioan Sorincău, preşedintele ACoR Timiş.

Nu este pentru prima dată când primarul din Săcălaz dă afară angajaţi care nu îi împărtăşesc opiniile.

Pe rolul instanţelor de judecată sunt mai multe procese deschise de funcţionari care au fost concediaţi fără motiv.

Cel mai recent caz este al Biancăi Pecican, care a fost dată afară pentru că a refuzat să semneze procesele verbale de recepţie a unor lucrări, fără niciun document justificativ.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.