Skip to main content

Răfuială în Primăria Săcălaz! După răscoala localnicilor, edilul a început epurările în instituţie!

Revolta localnicilor din Săcălaz, care au mers zilele trecute, cu jalba în proţap la Primărie, să ceară explicaţii pentru problemele din comună, face o primă victimă.

Mădălina Enea, al cărei soţ s-a numărat printre cei revoltaţi, a fost dată afară, la comanda  edilului Nicu Viorel.

Concidenţă sau nu, femeia, a primit preavizul de concediere, la scurt timp după ce grupul omenilor nemulţumiţi de prestaţia edilului a părăsit biroul acestuia.

“Eu cred că are legătură şi cu asta, dar şi cu faptul că eu îmi văd de treabă şi nu intru în jocurile din Primărie. Spre exemplu, în ultima perioadă mi-a tot spus să nu îi dau domnului viceprimar niciun document pe care mi-l cere, însă nu mi-a dat vreo dispoziţie scrisă în acest sens. M-a ameninţat în repetate rânduri că mă dă afară dacă nu îl ascult, deşi ceea ce îmi cerea el era în contradicţie cu atribuţiile mele de serviciu. Acum, iată că şi-a pus ameninţările în practică şi m-a dat afară”, a declarat pentru Sursa de Vest, Mădălina Enea.

Femeia era angajată la ACoR (Asociaţia Comunelor şi Oraşelor din România), pe postul de funcţionar administrativ, iar în baza unui acord, lucrează la Primăria Săcălaz.

Aceasta este o practică uzuală, pentru primăriile care au deficit de personal, dar nu pot face angajări directe.

Primarul recomandă celor de la ACoR angajarea unei anumite persoane, pentru care salariul este plătit din bugetul local, iar aceasta lucrează în primărie.

Şi tot primarul decide încetarea contractului de muncă, atunci când vrea.

Aşa se face că din cei 17 angajaţi de la ACoR care lucrează la Primăria Săcălaz, doar Mădălina Enea a fost dată afară,

“Am primit o adresă de la comuna Săcălaz, semnată de domnul primar, în care scrie că din cauza unor considerente economice, renunţă la cooperarea pe această funcţie şi noi i-am dat preaviz doamnei. Documentul o vizează doar pe doamna în cauză, iar justificarea este că nu mai au resursele financiare necesare acestei colaborări”, a explicat Ioan Sorincău, preşedintele ACoR Timiş.

Nu este pentru prima dată când primarul din Săcălaz dă afară angajaţi care nu îi împărtăşesc opiniile.

Pe rolul instanţelor de judecată sunt mai multe procese deschise de funcţionari care au fost concediaţi fără motiv.

Cel mai recent caz este al Biancăi Pecican, care a fost dată afară pentru că a refuzat să semneze procesele verbale de recepţie a unor lucrări, fără niciun document justificativ.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.