Skip to main content

Răfuieli politice, pe tema închiderii adăpostului pentru oamenii străzii! În scandal intervine şi viceprimarul Tabără

Închiderea temporară a centrului pentru persoane fără adopost din Freidorf a animat scena politică din Timiş, iar cel mai aprig schimb de replici îl au primarul oraşului, Dominic Fritz, şi prefectul judeţului, Mihai Ritivoiu.

După ce reprezentantul Guvernului în teritoriu a pus mizeria şi celelalte nereguli descoperite, în cârca Primăriei, pe care a acuzat-o că a girat situaţia şi a mai şi alocat bani din bugetul local, edilul a mers glonţ la căminul închis.

A filmat condiţiile de cazare şi l-a acuzat pe prefectul judeţului de jocuri politice, ceea ce l-a făcut pe Ritivoiu să reacţioneze.

CITEŞTE ŞI: Coșmarul unei mame! O femeie a fost bătută de propriul fiu și a fost nevoie de intervenția Poliției

„Indiferent dacă unităţile controlate se află în Primării PSD-iste, PNL-iste sau USR-iste, nu facem rabat de la respectarea legii şi a normelor. Nu comentez şi nu vreau să intru într-o dispută cu domnul primar Fritz, pe subiect. Este o tehnică pe care dânsul o foloseşte ori de câte ori este prins cu nereguli şi anume acuză politizarea şi faptul că cineva are ceva cu dânsul”, a spus prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu.

Directorul OPC, cel care a decis închiderea adăpostului pentru oamenii străzii din zona Freidorf, confirmă neregulile găsite şi spune că redeschiderea adăpostului depinde doar de cei care îl administrează.

Când vor rezolva problemele, căminul va fi redeschis.

„Vă spun pe scurt, lista abaterilor: lipsa autorizaţiei de la DSVSA, produsele care aveau data valabilităţii minimale depăşite, pe scurt, produse expirate, produse la care s-a schimbat starea termică, produse fără elemente de identificare, la care nu se poate stabili data durabilităţii, oale emailate cu smalţ spart, cu porţiuni ruginite, chedere de frigidere necurăţate, neigienizate. La cazare, camera necurăţate, neigienizate, cu pereţi neiginiezaţi, cu porţiuni sparte şi cu tencuiala căzută, pe toată suprafaţa ferestrei se aflau insecte moarte (…) Se încearcă această politizare excesivă şi având experienţa pe care am avut-o şi în trecut cu Primăria Timişoara, când ne-a acuzat că suntem mult prea harnici, şi aşa mai departe, am câştigat în instanţă absolut toate procesele pe care le-am avut cu Primăria Timişoara. Noi suntem funcţionari publici şi servim cetăţenii, nu politicienii. Nu înţeleg de ce se încearcă o politizare, cum s-a încercat şi la parcuri, şi în cazul în care am sancţionat transportul public”, a spus Alin Mihai Gubandru, comisar-șef la CJPC Timiș.

În scandal intervine şi viceprimarul liberal al oraşului, Cosmin Tabără, care împărtăşeşte opiniile edilului, Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Vase de sânge blocate? Le poţi depista, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie

PNL-istul consideră că la mijloc este un exces de zel iar deciziile radicale, precum închiderea unui cămin pentru oamenii străzii, nu trebuie luate la cald.

„În numele unui exces de zel, să nu aruncăm oameni sărmani în stradă. Ieri, am aflat, cu stupoare, din presă, că la Fundația Timișoara 89, unul dintre ONG-urile de suflet ale Timișoarei, în urma unui control al Prefecturii, au fost depistate nereguli în urma cărora s-a dispus oprirea activității ei. Ca timișorean, pot spune, deocamdată, că dl Petru Ilieșu, directorul și sufletul Fundației, este un simbol al Revoluției din 1989 și un scriitor de valoare națională, iar eforturile pe care le face din 1990 încoace îl așază în afara oricăror presupuneri!„, a scris viceprimarul Cosmin Tabără, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.