Skip to main content

Radu Constantin, jurnalistul care vrea să reformeze Primăria Giroc: Voi reseta întreaga administrație din temelii și din interior, până când revine acolo unde îi este locul – la picioarele cetățeanului!

După ce a scris, ani de zile, despre afacerile imobiliare dubioase, derulate cu sprijinul funcționarilor din Primăria Giroc, acum vrea să rezolve problemele din  interior.

Radu Constantin, jurnalist la Vocea Timișului a intrat în cursa pentru funcția de primar și de consilier local în Giroc.

Candidează ca independent, și explică de ce nu vrea să îmbrace haina vreunui partid politic:

“Motivele sunt mai multe! În primul rând, ultimul lucru pe care-l doresc în viața asta, e să fiu asociat cu vreun partid politic sau să ridic mânuța, la comandă. Nu am fost, nu sunt și nici nu voi fi păpușa cuiva. Și, da, am mai auzit varianta că independenții sunt ca albinele – înțeapă o dată și mor. Vă garantez că eu sunt excepția!

E clar că o echipă de jurnaliști, din păcate, nu poate suplini eșecul unei administrații publice locale sau lentoarea unui stat de drept. Și nici nu poate face munca autorităților de control, a polițiștilor, a procurorilor sau a judecătorilor! În schimb, așa cum am demonstrat-o de aproape trei ani, o echipă de jurnaliști poate acționa în slujba unei comunități, a intereselor primare ale oamenilor simplii, harnici și corecți și poate instaura LEGEA și ORDINEA! Întodeauna răsăriturile sau noile începuturi s-au născut din speranță, așa cum se nasc și revoluțiile.

Personal, cred cu tărie că există mai multe feluri de închisori, iar cea mai periculoasă e să crezi că nu poți schimba lucrurile. Eu, RADU CONSTANTIN, sunt aici ca să vă spun că se poate: uniți, putem orice și, doar împreună, ne putem face auziți! Așa s-au câștigat suveranități, așa au fost duse războaie de independență, tocmai pentru că semenii noștri au crezut în idealuri și în puterea binelui. Și bine au făcut!

În rest, nu o să stau acum ca să discut despre toți cei sufocați de aspirații personale sau politice, deliranți după înavuțire, panglicari sau combinatori cu sau fără carnete de partid. Și nu o să o fac, nici măcar în campania electorală, că nu ăsta e țelul meu. Cum, de altfel, nu o să vă promit nici asfalt sau pietruiri de străzi, nici presiune la apă curentă, nici școli, grădinițe sau locuri de joacă. Nu că nu aș vrea, ci pur și simplu pentru că doresc să las plăcerea asta, în seama altora, care vă servesc “meniul electoral”, într-un mod ciclic, de peste 35 de ani!

Consider că orice candidatură la alegerile locale e un plus pentru comunitate! Vreau doar să vă asigur că, în mod cert, intrarea mea în competiția electorală nu e o cursă de orgoliu, ci una care are la bază respect și considerație pentru oameni. E clar ca fără ajutorul girocenilor și chișozenilor, azi, nici eu și nici colegii mei de la VOCEA TIMIȘULUI, nu am fi aici, în această postură. Nu o dată, în tot acest timp, am primit ajutor necondiționat din partea comunității și, acum, consider că trebuie să întorc serviciile. Și asta mă face mai puternic! În primul rând pentru că, în spatele meu, vă am pe voi, girocenii și chișozenii! Nu în ultimul rând pentru că sunt un om liber, fără stăpân! Până la urmă, despre asta e vorba și în aceste alegeri locale de la Giroc – despre LIBERTATE! Despre ELIBERARE!

Azi, ultimul lucru de care Girocul are nevoie, e un alt politician mincinos! Sau de o altă COOPERATIVĂ IMOBILIARĂ, mufată la funcționari publici corupți! Mincinoșii și combinatorii au distrus comuna Giroc și s-au îmbogățit! Vă garantez că voi schimba tot jocul! Voi reseta întreaga administrație din temelii și din interior, până când revine acolo unde îi este locul – la picioarele cetățeanului! Exact așa cum fac, în ultimii trei ani, alături de colegii mei de la VOCEA TIMIȘULUI: cu profesionalism și cu independență! Așa că vă aștept pe toți alături de mine! Nu ca să dăm ora exactă în Giroc, ci ca să ne putem întoarce acasă, să ne recâștigăm încrederea de sine, să ne putem privi în ochi unii pe alții și, mai mult decât orice, să ținem capul sus, în fața oricărui funcționar, combinator imobiliar sau politician!

FII BINEVENIT, ACASĂ!

ÎMPREUNĂ NE FACEM AUZIȚI!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.