Skip to main content

PSD vrea în Timișoara pasaje supraterane, bazine cu apă termală, creșe și grădinițe!

PSD și-a conturat lista cu proiecte pentru anul 2017, în Timișoara! 

Aleșii locali au pus pe hârtie toate proiectele pe care vor să le implementeze în acest an cu bani din bugetul orașului. Școli, grădinițe, creșe, pasaje supraterane, parcuri sau bazine cu apă termală. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care vor să le cuprindă în bugetul anului 2017, consilierii social democrați. 

Am avut discuții cu primarul și viceprimarul în care ne-am expus ideile noastre și în același timp am luat cunoștință de anumite obiective propuse de administrația timișoreană. Credem că așa ar trebui să funcționeze, nu neaparat cu politicianism, sigur că și factorul politic contează pentru că noi reprezentăm partea socială a politicii românești, dar cred că trebuie o colaborare pentru ca politicile noastre să fie complementare și nu contrare politicii Primăriei. Acolo unde o să fie neînțelegeri vor fi exprimate public cu mare transparență, dar e mai bine să ne armonizăm politicile de dezvoltare propuse de structura noastră, astfel încât să încurajăm dezvoltarea orașului Timișoara”, spune Dan Idolu, liderul grupului PSD din Consiliul Local Timișoara.

Consilierii locali PSD, Dan Idolu și Gabriela Popovici au prezentat astăzi o listă de proiecte care, speră ei, să fie susținute și liberali în Consiliul Local Timișoara. 

Avem deja o listă cu proiecte, construirea de creșe, grădinițe și o școală în Calea Aradului, și a unei grădinițe în Steaua. De asemenea în ceea ce privește dezvoltarea învățământului, dorim construirea unui teren de sport acoperit la Colegiu Bănățean, precum și a unei săli de sport la Școala Generală Nr. 19. De asemeneam am dori reabilitarea unor creșe din oraș, dar și construirea de noi instituții de acest gen în Sorealui și Calea Girocului. Pe lângă partea de învățământ, ne-am propus și reabilitarea unor zone care nu intră în atenția Primăriei în mod obișnuit, spre exemplu reabilitarea Pieței Doina din Calea Șagului, sau construcția unei piețe în Ciarda Roșie. Și spațiile verzi reprezintă o prioritate pentru noi și ca urmare propunem crearea unor parcuri în zona Mehala, în Ciarda Roșie. În ceea ce privește agrementul, avem două propuneri în completarea vechilor propuneri ale domnului Robu, care propunea sală de sport cu bazin de înot în fiecare cartier, noi venim cu propuneri concrete, construirea unui teren de sport multifuncțional în Freidorf, precum și a unei zone de agrement în Mehala, unde să se construiască un complex de bazine cu apă termală”, spune Gabriela Popovici, consilier local PSD. 

Lista mai cuprinde demararea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru realizarea a două pasaje rutiere supraterane la intersecțiile străzilor Eric Baader și Demetriade, Gheorghe Adam și Avram Imbroane (zona UMT, la traversarea liniei de cale ferată) și Calea Bogdăneștilor cu strada Gării.

Valoarea totală a proiectelor de pe lista social democraților timișoreni se ridică la peste 26 de milioane de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.