Skip to main content

Confuzie pe două proiecte ale Consiliului Județean! Roxana Iliescu face lumină

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Roxana Iliescu încearcă să lămurească situația de confuzie care s-a creat în jurul centrului pilot de colectare legume-fructe și centrul multifuncțional pentru legume și fructe.

Pentru început Roxana Iliescu vrea să clarifice faptul că este vorba despre două proiecte diferite. Asta în condițiile în care au apărut confuzii în ultimul timp pe marginea celor două proiecte.

Centrul de colectare și depozitare legume-fructe este un proiect destinat micilor întreprinzători din domeniul agriculturii care își vor putea depozita recolta în camere frigorifice, iar mai apoi pot să își comercializeze marfa. Pentru acest proiect a fost alocată deja suma de un milion de euro. 

Proiectul la care se face referire în lista de investiții pe anul 2017 vizează crearea, pe parcursul acestui an, a unui unui centru-pilot de colectare legume-fructe, cu perspectiva realizării în anii următori a mai multor astfel de centre, în funcție de necesitatea și specificul județului nostru. (…) Subliniez faptul că acest proiect este prevăzut a se realiza din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș, cu implicarea specialiștilor din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” și a tuturor factorilor care pot contribui la realizarea acestui obiectiv. Întreaga documentație care va releva numărul exact de astfel de centre, dar și în clar specificul activităților prevăzute a se desfășura este în momentul actual în lucru”, a explicat vicepreședintele CJT, Roxana Iliescu. 

Acesta este un proiect pilot, iar dacă primul centru își dovedește utilitatea vor fi construite și altele.

De cealaltă parte, centrul multifuncțional ar fi venit în ajutorul producătorilor pentru a-și valorifica marfa, la o scară mult mai largă. De la fructe și legume, până la produse din carne, toate vor putea fi depozitate și procesate în cele mai bune condiții, și totodată produsele vor ajunge pe piețele naționale și internaționale. Acest proiect era prevăzut să se realizeze cu fonduri transfrontaliere, însă aici a apărut o problemă.

”Referitor la proiectul la care s-a făcut referire în aceste zile, respectiv la ce s-a dorit a fi un proiect strategic promovat prin “Programul Interreg V- A România-Ungaria 2014-2020“, adică “Centrul multifuncțional pentru legume-fructe” menționez faptul că în acest moment acest proiect, raportat la normele legale în vigoare, nu este eligibil, întrucât, prin specificul său, activitațile prevăzute a se desfășura intră pe schema de ajutor de stat. În consecință, susținerea în continuare a acestui proiect pe acest program ar determina o cofinanțare din partea Consiliului Județean Timiș mult mai mare decât cea prevăzută inițial. Astfel, raportat la o sumă maximă prevăzută în valoare de 15 milioane de euro și o cofinanțare a Consiliului Județean Timiș de 2%, creșterea determinată de incidența ajutorului de stat ar avea drept consecință o cofinanțare de 65%. Prin urmare, este greșit a se afirma faptul că acest proiect a fost pierdut de către actuala conducere a Consiliului Județean Timiș. Acest proiect nu este pierdut, ci doar trebuie identificată o altă sursă de finanțare pentru realizarea lui”, mai spune Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.