Skip to main content

PSD reacționează după ce liberalii i-au acuzat pe social democrați de dezinteres față de situația STPT și că susțin USR!

Social democrații timișeni reacționează în urma acuzațiilor aduse de liberali în ceea ce privește dezinteresul față de situația STPT și spun că cea mai bună apărare este atacul.

Spiritele s-au încins din nou, ieri, când  directorul Societăţii de Transport Public Timişoara, trebuia să dea explicaţii în faţa consilierilor locali, cu privire la dezastrul financiar în care este regia şi datoriile uriaşe pe care le-a făcut în ultimul an. Ședința nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum. Din cei 27 de consilieri, au fost prezenţi doar 11, iar printre absenţi au fost USR-iştii care de altfel l-au numit şi susţinut pe Constantin Cocheci în fruntea STPT, și reprezentații PSD, cu excepția lui Radu Țoancă.

În urma acestei situații, liberalii au reacționat și au acuzat USR și PSD că nu își mai ascund relația de colaborare din Consiliul Local Timișoara și demonstrează că ”nu dau doi bani pe nemulțumirile cetățenilor care ar vrea să folosească transportul în comun”.

În aceste condiții, reacția celor de la PSD Timiș nu a întârziat să apară:

Cea mai bună apărare este atacul, asta au învățat liberalii pe vremea când organizația județeană de partid era condusă de un fotbalist celebru. Ei bine, aceeași tactică o aplică și acum, demonstrând încă o dată că nu pot scăpa sub nicio formă de vechile metehne. Când unele acțiuni le sunt sortite eșecului, PNL-iștii, după chipul și asemănarea liderului actual Alin Nica, găsesc vinovați în alte părți și își ascund incompetența în spatele unor acuze pe alocuri penibile. Prima dintre ele, o alianță între PSD și USR. Ei bine, în urma alianței pe care o anunță liberalii, rezultatul este că liberalii i-au dat un viceprimar lui Dominic Fritz, iar președintele USR a primit un vicepreședinte la Consiliul Județean Timiș. Și-au împărțit frățește consilii de administrație, se înfruptă împreună din banii companiilor aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, dar, cumva, tot PSD e vinovat. Noaptea minții!”, transmit cei de la PSD Timiș.

În plus, PSD acuză liberalii că vor să ajungă din nou la conducerea STPT, sau altfel zis la ”borcanul cu miere”. Social democrați amintesc și că societatea a fost condusă în ultimii 10 ani de PNL-iști, până când în funcția de director a fost numit de USR, Constantin Cocheci.

Izolat parțial în propriul partid și fără vreun partener serios de dialog în spațiul politic din Timișoara, lui Alin Nica nu i-a mai rămas decât circul. Așa că și-a scos „armada” la atac. Atacurile, însă, ascund o dorință de a reveni la butoanele STPT, o instituție pe care liberalii au subordonat-o politic total aproape 10 ani, un loc în care birourile s-au îngălbenit cât timp a fost condus de PNL-iști, o adevărată piață de măști de protecție în timpul pandemiei și exemplele pot continua. Asta vor, de fapt, subalternii lui Nica, să ajungă din nou la borcanul cu miere, dar drumul este anevoios, plin de piedici și din acest motiv câteodată uită de reciprocitățile politico-administrative pe care le au cu frații lor din USR”, mai spun cei de la PSD.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.