Skip to main content

Alin Nica cere administrației Fritz să nu blocheze construcția noii săli polivalente și a stadionului, după ce a trimis un studiu de trafic incomplet către CNI!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica cere administrației Fritz să nu blocheze două proiecte importante derulate de Compania Națională de Investiții.

Este vorba despre construcția unei săli polivalente și a unui stadion nou. Pentru ca proiectele să meargă mai departe, CNI a a cerut în urmă cu câteva luni Primăriei Timișoara un studiu de trafic, însă documentația trimisă la București a fost incompletă.

Liderul PNL Timiș, și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica în acuză pe primarului Timișoarei de incompetență, în condițiile în care a preluat la cheie documentația pentru Sala Polivalentă de la administrația Robu, iar proiectul nu a demarat nici acum. În plus, Nica îi cere primarului Fritz să nu încurce, dacă nu poate contribui la realizarea acestor proiecte.

În februarie 2023, CNI a solicitat Primăriei Timișoara coordonarea sistematizării pentru amplasamentul Sălii Polivalente cu celălalt obiectiv de investiții de pe lista CNI, noul stadion. Ambele investiții sunt derulate de către CNI, cu suport din partea Primăriei Timișoara pentru Sala Polivalentă și cu ajutor din partea Consiliului Județean Timiș pentru noul stadion. Ce a făcut primarul Fritz și echipa sa timp de opt luni, din momentul în care a fost solicitat studiul de circulație pentru Polivalentă? Nimic, căci doar așa poate fi numit acel material incomplet trimis la CNI. Domnule Fritz, dacă nu știți, vă învățăm. Dacă nu puteți, spuneți, și facem noi. Dar haideți să nu dăm motive pentru blocarea a două investiții importante în Timișoara din cauza neputinței sau neglijenței dumneavoastră. Pentru stadion, atât Consiliul Județean cât și suporterii, chiar și actualul premier, s-au mobilizat să miște lucrurile. Dacă dumneavoastră și conducerea USR nu puteți contribui, măcar nu încurcați!”, spune președintele CJT, Alin Nica.

Sală Polivalentă ce urmează să fie amenajată la Timișoara este realizată de Compania Națională de Investiții și va fi în apropierea stadionului ”Dan Păltinișanu” care de asemenea va fi demolat și construit de la zero de CNI.

Noul stadion va costa aproape 140 de milioane de euro. Acesta va avea 32.000 de locuri. Sala Polivalentă va fi construită în apropierea noul stadion și nu se știe câte locuri va avea, deși inițial erau în plan 16.000.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.