Skip to main content

Alin Nica cere administrației Fritz să nu blocheze construcția noii săli polivalente și a stadionului, după ce a trimis un studiu de trafic incomplet către CNI!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica cere administrației Fritz să nu blocheze două proiecte importante derulate de Compania Națională de Investiții.

Este vorba despre construcția unei săli polivalente și a unui stadion nou. Pentru ca proiectele să meargă mai departe, CNI a a cerut în urmă cu câteva luni Primăriei Timișoara un studiu de trafic, însă documentația trimisă la București a fost incompletă.

Liderul PNL Timiș, și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica în acuză pe primarului Timișoarei de incompetență, în condițiile în care a preluat la cheie documentația pentru Sala Polivalentă de la administrația Robu, iar proiectul nu a demarat nici acum. În plus, Nica îi cere primarului Fritz să nu încurce, dacă nu poate contribui la realizarea acestor proiecte.

În februarie 2023, CNI a solicitat Primăriei Timișoara coordonarea sistematizării pentru amplasamentul Sălii Polivalente cu celălalt obiectiv de investiții de pe lista CNI, noul stadion. Ambele investiții sunt derulate de către CNI, cu suport din partea Primăriei Timișoara pentru Sala Polivalentă și cu ajutor din partea Consiliului Județean Timiș pentru noul stadion. Ce a făcut primarul Fritz și echipa sa timp de opt luni, din momentul în care a fost solicitat studiul de circulație pentru Polivalentă? Nimic, căci doar așa poate fi numit acel material incomplet trimis la CNI. Domnule Fritz, dacă nu știți, vă învățăm. Dacă nu puteți, spuneți, și facem noi. Dar haideți să nu dăm motive pentru blocarea a două investiții importante în Timișoara din cauza neputinței sau neglijenței dumneavoastră. Pentru stadion, atât Consiliul Județean cât și suporterii, chiar și actualul premier, s-au mobilizat să miște lucrurile. Dacă dumneavoastră și conducerea USR nu puteți contribui, măcar nu încurcați!”, spune președintele CJT, Alin Nica.

Sală Polivalentă ce urmează să fie amenajată la Timișoara este realizată de Compania Națională de Investiții și va fi în apropierea stadionului ”Dan Păltinișanu” care de asemenea va fi demolat și construit de la zero de CNI.

Noul stadion va costa aproape 140 de milioane de euro. Acesta va avea 32.000 de locuri. Sala Polivalentă va fi construită în apropierea noul stadion și nu se știe câte locuri va avea, deși inițial erau în plan 16.000.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.