Skip to main content

Protest al ucrainenilor din Banat! Strâng semnături pentru înlocuirea conducerii Uniunii Ucrainenilor din România!

Ucrainenii din Banat protestează astăzi la Timișoara, nemulțumiți de deputatul care îi reprezintă în Parlament, Nicolae Miroslav Petrețchi, care este și președintele Uniunii Ucrainenilor din România.

Protestul vizează nemulțumirile etnicilor ucraineni din Timiș, în ceea ce privește impunerea forțată sau numirea directă a președintelui UUR – Filiala Timiș, nemulțumirea modului în care s-au desfășurat alegerile locale, precum și faptul că, în mai bine de jumătate din localitățile unde trăiesc etnicii ucraineni, alegerile nu s-au făcut deloc.

Candidații care și-au depus candidaturile pentru aceste alegeri și etnicii ucraineni și-au exprimat opțiunea de a participa la acest protest și vor decide, dacă își vor alege un președinte pe viitorii patru ani.

Ucrainenii nu acceptă impunerea unor persoane anume ci vor alegeri corecte. În aceste condiții s-au mobilizat și protestează astăzi la Timișoara, în fața sediului UUB, din strada Mareșal Averescu, nr. 38.

Ucrainenii din Banat au început să strângă semnături pentru înlocuirea conducerii UUR și au făcut apel și la ucrainenii din Maramureș, Suceava, dar și din alte județe să semneze petiția.

Azi în Timișoara, mâine în toată țara! Haideți, fraților ucraineni, din MARAMUREȘ, SUCEAVA și cei din TOATĂ ȚARA, alăturați-vă demersului început de ucrainenii din Banat pentru strângerea de semnături și înlocuirea conducerii Uniunii Ucrainenilor din România, mai exact a familiei Petrețchi (tata și fiul) care nu ne fac cinste, sunt niște persoane fără teamă de Dumnezeu și fără pic de rușine, care își urmăresc doar propriile interese, își bat joc de toată comunitatea ucraineană, se plimbă pe banii noștri cu mașini scumpe, avioane, excursii, hoteluri scumpe, salarii și multe alte beneficii. Suma de 2.700.000 de mii de euro, primită anual de la Guvernul României, vine pentru întreaga comunitate de ucraineni din România. Acești bani sunt repartizați în funcție de numărul persoanelor de etnie ucraineană, care sunt înscrise la recensământul populației, nu pentru organizația UUR. Dacă nu am exista noi, ca minoritate ucraineană, – UUR nu ar beneficia de aceste fonduri, din bugetul statului român”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ucrainenilor din Banat, în urmă cu câteva zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.