Skip to main content

Protestul fermierilor din centrul Timişoarei continuă! Primăria a prelungit avizul până săptămâna viitoare

Fermierii care şi-au adus tractoarele în parcarea din centrul Timişoarei rămân pe poziţii, deşi protestul lor ar fi trebuit să se încheie aseară.

Astăzi, Primăria a anunţat că a prelungit avizul cu cinci zile, astfel că parcarea de la Modex va fi blocată de utilajele agricole până luni seara.

“La solicitarea reprezentanților fermierilor, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a avizat favorabil prelungirea termenului pentru adunarea publică a acestora, organizată în parcarea de la Modex. Adunarea, care vizează susținerea agriculturii din România, a început în seara zilei de 18 ianuarie 2024. Conform avizului prelungit, acțiunea se va încheia în seara zilei de 29 ianuarie, la ora 23:00”, transmite Primăria Timişoara.

Fermierii și transportatorii sunt revoltați din cauza scumpirii RCA şi a carburanților, dar și din cauza costurilor ridicate ale creditelor agricole, de întârzierile în plata drepturilor lor legale și de nivelul redus al subvențiilor.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Un bărbat a căzut de la înălțime, într-un siloz de cereale! Pompierii au intervenit de urgență și a fost solicitat și elicopterul SMURD

Diferențele semnificative, de până la trei sau patru ori mai mici decât în Ungaria, Olanda sau Slovenia, și la jumătate față de cele din Bulgaria sau Austria, afectează competitivitatea agricultorilor români pe piața internațională.

Fermierii români spun că nu pot concura nici pe piața națională cu importurile subvenționate, care sunt vândute la prețuri mult mai scăzute și inaccesibile pentru ei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.