Skip to main content

Protest uriaş al profesorilor din Timiş, săptămâna viitoare! Elevii ies şi ei în stradă, în semn de solidaritate

Salariile mici şi negocierile eşuate din ultimele zile îi determină pe profesori să continue protestele, iar următoarea acţiune este programată pentru ziua de luni.

În Timiş, sindicaliştii anunţă că vor picheta Prefectura între orele 13:00 şi 14:00 şi se aşteaptă la aproximativ 1.000 de participanţi.

CITEŞTE ŞI: Experta în Comunicare, angajată de Fritz la Centrul de Proiecte loveşte din nou! După ce a dovedit că a primit postul pe „voce şi talent”, acum se răzbună pe jurnaliştii incomozi

Asta mai ales că mişcării de protest li se vor alătura şi membri de sindicat care până acum au stat deoparte, şi chiar elevi care sunt solidari cu dascălii nemulţumiţi.

“Luni, 29 mai 2023, în intervalul 13-14, va avea loc pichetarea Prefecturii Județului Timiș, de către toate sindicatele din județul Timiș afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Educație: Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație Timiș, Sindicatul Învățământului Preuniversitar Timiș și Sindicatul „Paul Popescu Neveanu” Timiș. Ni se alătură, în semn de solidaritate, Sindicatul Liber din UPT, afiliat Federației Alma Mater, și Asociația Elevilor din Timiș”, transmite Sindicatul Invăţământului Preuniversitar Timiş.

Proteste similare vor fi şi în alte judeţe din ţară, dar şi în capitală unde sunt aşteptaţi peste 20.000 de profesori.

Dascălii spun ofertele făcute de Guvernsunt umilitoare, astfel că renunţă să se întoarcă la catedră, până când solicitările lor nu vor fi rezolvate.

CITEŞTE ŞI: Se deschide circulația pe porțiunea parțial modernizată din DJ 691, în zona nodului cu A1 de la Giarmata!

Personalul din educație a început greva generală de la începutul acestei săptămâni. În această perioadă, profesorii nu au mai ținut cursurile.

Dascălii vor salarii mai mari și condiții mai bune de lucru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.