Skip to main content

Proiectul de modernizare a carosabilului de pe Stan Vidrighin, aproape gata! De marți, se toarnă ultimul strat de asfalt pe tot bulavardul! Vor fi restricții de circulație

La mai bine de doi de la demararea proiectului de reabilitare a carosabilului de pe Calea Stan Vidrighin, Primăria anunță că se apropie de final. Începând de marți, se va turna ultimul strat de covor asfaltic, pe întreaga lungime a bulevardului.

În acest proces, se vor finisa și detaliile de la trecerile de pietoni și pista de biciclete, astfel încât să fie la același nivel, pentru a asigura un drum accesibil tuturor.

„Intrăm în ultima etapă a șantierului de pe Vidrighin, al treilea bulevard pe care l-am modernizat. O lucrare de peste 100 de milioane de lei pentru care am reușit anul trecut să atragem fonduri europene. La finalul lucrărilor timișorenii vor avea mai multe opțiuni de călătorie, unde fiecare se va simți în siguranță fie că e pieton, biciclist, utilizator de transport public sau șofer. De exemplu, pe toată linia 4, de pe Cetății, de asemenea modernizat complet, până pe Vidrighin și retur, timișorenii vor putea călători cu noile tramvaie pentru a ajunge la serviciu, la școală, universitate sau în alte cartiere din oraș”, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Operațiunea de asfaltare se va face etapizat, într-o perioadă cu trafic redus, fiind împărțită în trei etape:

  1. Se va turna stratul final de asfalt pe partea dreaptă a bulevardului (direcția înspre AEM). Traficul va fi închis pe cele două benzi. 
  2. Se va interveni la ajustarea cotelor pentru gurile de canalizare de pe partea stângă a bulevardului. Traficul va fi restricționat pe o singură bandă. 
  3. Se va turna stratul final de asfalt pe partea stângă a bulevardului. Traficul va fi închis pe cele două benzi. 

Lucrările sunt estimate să dureze până cel târziu pe 16 august, în funcție de condițiile meteorologice. În această perioadă, intersecțiile vor fi restricționate doar atunci când se va lucra la ele.

Municipalitatea anunță că traficul pietonal nu va fi afectat, iar pe perioada lucrărilor, stațiile de transport public vor fi relocate temporar pentru a permite accesul timișorenilor. 

Până acum, în cadrul proiectului a fost modernizată linia dublă de tramvai, iar linia 6 a revenit pe traseu, urmând ca tramvaiul 4 să fie din nou pus în circulația de pe Cetății, până pe Vidrighin și retur, cu noile garnituri Bozankaya ajunse în oraș.

Totodată, modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a inclus lucrări majore de schimbare a rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze și telecomunicații. 

De asemenea, conform proiectului, la finalul investiției, spațiul verde va avea aproape 3.000 mp, cu 922 de arbori plantați în aliniament stradal, fiind incluse trotuare generoase pe ambele părţi ale bulevardului, dar şi piste de biciclete.

Reabilitarea bulevardului Stan Vidrighin a început în aprilie 2022 şi costă 101 milioane de lei, dintre care 67 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Ultimele retușuri ar trebui să fie gata până în 30 septembrie, anul acesta, când lucrările de modernizare au termen de finalizare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.