Skip to main content

Proiect pilot implementat la două școli din Timișoara! Au fost amenajate puncte de îmbarcare/debarcare a elevilor, chiar în fața unităților de învățământ

A fi om!

Primăria Timișoara, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, a realizat două puncte de drop-off speciale, pentru ca părinții să-și lase copiii în siguranță la școală.

Acestea au fost finalizate înainte de începerea anului școlar la Gimnazială nr. 2 (str. Mureș) și Gimnazială nr. 7 (str. I. Ionescu de la Brad).

Așadar, din acest an, părinții elevilor de la cele două școli își pot lăsa copiii la școală în condiții mai sigure.

În cele două puncte de drop-off, părinții pot staționa până la 5 minute, pentru a lăsa copiii în fața școli.

Punctele de drop-off sunt marcate special în acest sens, astfel încât nu se restricționează traficul rutier pe banda de circulație existentă. Trotuarele sunt delimitate de carosabil prin stâlpi de protecție, pentru ca vehiculele să nu poată parca și să blocheze astfel accesul copiilor care merg pe jos la școală. Trecerile de pietoni sunt la nivel cu carosabilul, sunt marcate corespunzător cu culoare roșie, astfel încât să sporească atenția șoferilor.

Intervențiile fac parte dintr-un proiect pilot realizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România pentru a face mai sigure și mai prietenoase intrările la școli.

Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială nr. 7 au fost alese pentru acest proiect, deoarece se află pe două străzi intens circulate.

Acesta este un proiect pilot, iar dacă se va dovedi eficient va fi implementat și la alte unități de învățământ din oraș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.